keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Maku Imperial Stout - Aussie Rum Barrel Aged

Maku Imperial Stout - Aussie Rum Barrel Aged
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 10,0
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Makun talvipaketista löytyi Imperial Stouttia kolmessa eri muodossa ja näistä itseäni kiehtoi kovimmin aussitislaamo Bundabergin rommitynnyreissä muhinut variaatio. Oluesta on olemassa myös kaksi bourbontynnyröityä versiota, jotka saavat voimansa Heaven Hillin ja Wild Turkeyn puuastioista. Näistä toista maistellaan Olutkellarissa lähiaikoina, kuten myös juoman tynnyröimätöntä alkuperäispainostakin.

Aussitwistiä matkaansa saanut, kymmenpinnainen nautinto-olut osoittautuikin erinomaiseksi ja etenkin mauiltaan hyvin pehmeäpiirteiseksi kokonaisuudeksi. Lisärunsautta jäin kaipaamaan lähinnä tuntuman puolelle, vaikka silläkin saralla jyhkeyttä oli kyllä varsin hyvällä pontevuudella tarjolla – vähän niin ja näin siis tämän toiveen tarpeellisuuden kanssa, mutta tottahan enempi on yleensä parempi. Kaunis ja kutsuva olut. Siitä ei pääse mihinkään.

Maku Imperial Stout - Aussie Rum Barrel Aged

Mustanpuhuva olut beigellä vaahdolla. Pehmeässä tuoksussa kypsää tummaa hedelmää ja paahtunutta maltaisuutta. Taustalla siirappia. Hyvin miellyttävä.

Maku on niinikään pehmyt, paahteisen maltainen ja nyt myös tumman suklainen. Kypsää, tummaa kuivahedelmää, siirappisuutta ja kevyttä rusinaa. Suutuntuman on keskirunsas, mutta voisi olla vähän syvempikin. Huulet tahmaantuvat, lämpöä löytyy mutta alkoholi pysyy tyystin piilossa. Hyvin miellyttävä paketti.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti