lauantai 19. helmikuuta 2022

Kotiolut: Vehniän Galaxy & Citra Ale

Vehniän Galaxy & Citra Ale

Vehniäläisten Sabro-unelma kiehtoi maistajaansa erottuvan makukirjonsa ansiosta, vaikka tuotetta varovasti mainostettiinkin enempi testivedokseksi. Sen kilpakumppanina toimii nyt käsittelyyn päässyt Galaxylla ja Citralla humaloitu lajikumppani, jonka reseptiikkaan ei hedelmiä kuitenkaan ole sisällytetty.

Meno onkin mukavan humalpainotteista, mutta ehkä vähän turhan suoraviivaista erottuakseen esimerkiksi kauppatarjonnan viisipinnaisten IPA-APA -tuotteiden peruslinjasta. Ironiaa tai ei, joudun tässä toteamaan, että hedelmäisempää saisi olla. Sabro-passion veti ennakko-odotusten vastaisesti pidemmän korren tällä kertaa.


Vehniän Galaxy & Citra Ale

Syvän keltainen, hieman oranssisen sävyinen ja kevyelti utuinen olut vaahtoaa kohtalaisen runsaasti. Tuoksussa aika yksioikoista sitruksisuutta, hieman mandariinin kuorta taustalla, ehkä kevyttä tropiikin tunnelmaa myös.

Maku on raikas, sitruksen sävyttämä ja napakan tuntuinen. Mandariini, yleinen taustatrooppisuus ja pieni yrttisyys monipuolistavat menoa hieman, mutta aika suoraviivaisena tunnelma pysyy. Ihan toimiva, mutta kaipaisi joko nuppeja kaakkoon tuota sitruslinjaa noudattaen tai vaihtoehtoisesti lisää muuta hedelmää reilusti kehiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti