tiistai 23. heinäkuuta 2019

Aalto Päijänne Pils

Aalto Päijänne Pils
Aalto-kollektiivin tuoreehko Pils rantautui myös kyläkauppaamme, joten ostopäätös oli selviö. Pyynikin tykönä mestaroitu olut on verhottu tällä kertaa tölkkiin, mikä sopii omaan pirtaan hienosti. Etiketissä tuttu näkymä lähivesistön selältä ja kieltämättä tämä pitäisi käydä korkkaamassa jossain päin Päijänteen rantakaistaa. Arviotilanne on suoritettu noin kilometrin päässä rantaviivasta, joten aika lähellä ollaan.

Ensikosketus jätti vähän flätin kuvan, mutta kuten alla olevasta arviosta välittyy oli uusintaotos huomattavasti puhuttelevampi ja kokonaisuutena hienojen Pils-juomien joukkoon nouseva tulkinta ilman turhaa kikkailua.
Päijänne on raikas, reilu ja hilpeästi humaloitu Pils olut. Sen makujen siivellä ajatukset liitävät aurinkoisiin kesäpäiviin Päjänteen aalloilla.
Aalto Päijänne Pils
Vaalea, kirkas ja todella runsaan vaahdon nostava olut. Tuoksu on melko kevyt mutta hyvä. Vaalea mallas taustoittaa ruohoisen ja kevyen yrttisen humalan esitystä. Puhdaslinjainen ja toimiva, mutta tosiaan aika hento tuoksu.

Maku on voimakkaampi ja aika hyvä. Ruohoisuus on vehreää ja lopussa aika napakkaakin. Vaalea mallaspuoli pysyttelee taustalla, mutta antaa makuun pientä paahtoleivän särmää. Ruohon seasta löytyy yrttiä. Hiilihappoja on, mutta vähän turhan laiskasti. Paras raikkaus jää saavuttamatta, mutta kyllähän tämä muutoin mukavan puhdaslinjainen ja maistuva pohjahiivaolut on. Pitää testata Päijänteen rannoilla jossain välissä, sinne tämä osuu kuin nenä kalloon.

Lisähuomio: Kokeilin myös toisen yksilön, jossa hiilihappotaso oli paljon suunmyötäisempi. Lopputulema oli huomattavasti tasapainoisempi ja omaan suuhun ensiluokkaisen pilsin määritelmää hipovan herkullinen. Ei harha-askelia, ei kompurointia, vaan varmaotteisen ruohikkoista ja vaaleanmaltaista etenemistä raikkaassa ja virkistävässä muodossa. Tölkkivaihteluihin tulee siis näemmä varautua.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti