maanantai 1. maaliskuuta 2021

Hangaround & Nobody 40520 Kuokkala Hazy Pale Ale

Hangaround & Nobody 40520 Kuokkala Hazy Pale Ale

Hangaround & Nobody on siirtynyt pakkauksissaan painotetusti tölkkimuotoon ja kaksikon ns. leipälajikin alkaa löytymään samean pään aromivetoisista humalapommeista - ottamatta mitään pois muiltakaan tuotteilta, etenkään erinomaisesti aina protokeitoista lähtien toimineilta Witbiereiltä. Sen verran tiukkaa tavaraa nuo Pekan ja Eetun humalamehuttelut vain ovat olleet, että samaa suuntausta voi hyvillä mielin toivoa jatkettavan vastaisuudessakin. Ja näin varmaan tullaan tekemäänkin, sillä istuvathan ne vielä oivasti tämän päivän haluttujen trendien virtaan.

Jonkinlaista jatkuvuutta on itseasiassa ollutkin jo nähtävillä, sillä nimikko-NEIPAt Hangaround ja Nobody ovat tulleet jo tutuksi näyksi ainakin keskeisemmän Suomen markettihyllyissä. Ensikohtaamisesta alkaa olemaan jo vuosi, joten uutta erää on oletettavasti saatu painaa pariinkin otteeseen ja nyt kaikkein tuorein satsi päätyi jo tölkkiinkin asti. Tölkissä viihtyy myös pian Alkon valikoimiin pääsevä Hops-a-Daisy NEIPA sekä tämä kiertolaistekijöiden kaikkein tuorein tapaus, 40520 Kuokkala Hazy Pale Ale.

Ja sameaahan se meno Kuokkalassa tosiaan sitten onkin, mutta mukaan on mahdettu myös usein kaipaamaani katkeropuoltakin - aromaattisesta rymistelystä tinkimättä. Purppuraisen maalauksellisen etiketin taakse piilotettu, sillantakaisen Kuokkalan suuralueen tribuuttiolut on levinnyt jo melko hyvin markettivalikoimiin pitkin Jyväskylää ja omani kävin hakemassa Muuramen S-Marketista, missä paikallispanimoiden tuotteille on varattu kokonaan oma hyllypäätynsä.

40520 on tuttu suuntanumero itsellekin, vaikkei Kuokkalassa isommin ole tullut pyörittyäkään. Ristikivessä tuli joka tapauksessa asusteltua muutama vuosi ja sen suunnan maisemissa on notkuttu vähän nuoremmalla iällä paljonkin. Siinäkin mielessä mielenkiintoinen kohtaaminen.

Hangaround & Nobody 40520 Kuokkala Hazy Pale Ale

No jopas on samea! Vaaleankeltainen näkymä muistuttaa hedelmälihaseinää eli tuhdin tanakkaa läpinäkymättömyyttä on tarjolla valkean, kestävän vaahtokannen alla. Tuoksu on varsin vuolas ja odotetun trooppinen. Sitrussävyjä on esillä myös runsaasti.

Maku on mainio. Runsas aromiryöppy on osin aprikoosinen, mangoinen ja nektariininen, mutta vähintään samassa leveydessä esitellään myös sitruksen, appelsiinin kuorten ja jopa verigreipin anteja. Meno ei nojaa mehukkuuteen vaan luottaa kuivaa olemusta vasten ponnistavaan, jopa parfymaattiseen aromilataukseen.

Loppuun on nostettu mukaan myös usein kaipaamaani katkeroa, joka kyllä sopii minusta hienosti sameuden keskelle. Ja kun jälkipuolella on vielä pientä runsaan aromihumaloinnin karheutta, on katkeron kiinnitarraava vaikutelma enenmmän kuin paikallaan. Juotavuuskin on varsin lähellä tappiaan.

No nyt kyllä... Onpas vakuuttavaa menoa!

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti