keskiviikko 28. elokuuta 2019

Hangaround & Nobody 40740 DDH IPA & 40740 Sturdy Edition


Kortepohjalla on nyt kaksikin nimikko-olutta.
Paikallinen Hangaround & Nobody -duo on siirtänyt toimintojaan keväällä toimintansa aloittaneen Panimoyhtiö X:n patojen ääreen. Heinämäessä on valmistunut myös tämä nyt käsittelyssä oleva IPA-kaksikko, joka kantaa tällä kertaa Kortepohjan kaupunginosaan liitettävää numerosarjaa nimessään. Aiemminhan oman oluensa ovat saaneet mm. Säynätsalo ja Lohikoski.
Me kysyimme mikä postinumero olisi seuraavaksi. Vastaus oli selkeästi Kortepohja.”
Suomen räppipääkaupungin melko kiistaton puhemusiikin tyyssija on luonnollisesti oluensa ansainnut. Ja HnB tekaisi sitä peräti kahtena kappaleena: kauppaan ja ravintolamyyntiin. Sain kummatkin versiot testiin muutamien muiden oluiden kanssa ja jo tässä kohtaa voin paljastaa, että kaksikko edustaa kiertolaispanimon reipasta kärkeä. Kerrassaan upeita IPOja!

40740-oluet on kuivahumaloitu (DDH) ronskilla kädellä, mutteivat tunnusta nykypäiväistä New England -uskomusta. Rehdimpää itärannikon tunnelmaa onkin siis tarjolla, eikä oikeastaan tunnu olevan väliä, kumpaan pulloon päättää tarttua. Kauppavahvuinen näkemys ei näet juurikaan Olutsatamassa julkaistulle Sturdy Editionille jälkeen jää.  5,5-prosenttisen 40740:n etiketissä näkyy toistuvan sama maininta urbaanista Double India Pale Alesta kuin Sturdyssäkin, mutta liekö jäänyt erehdyksessä tuohon muotoon.

Oluiden saatavuutta voi väijyä Hangaround & Nobody Brewingin kotisivuilta.

Hangaround & Nobody 40740 Sturdy Edition

Double IPA

7,7%

Valmistettu: Panimoyhtiö X, Jyväskylä


Punakan ruskea, vaalean vaahdon nostava olut. Tuoksu on kohtalaisen runsas, sitrushedelmäinen, kevyemmän trooppinen ja keksimäisen maltainen.

Makumaailma on varsin toimiva. Mallaspuoli on esillä karamellisenä ja keksimäisenä, mutta antaa hyvin tilaa greippisen napakalle, trooppisen aromaattiselle ja hienoisen havuisellekin humaloinnille. Varmaotteinen ja runsasmakuinen kokonaisuus ”old schoolimmalla” meiningillä. Tätä suuntaa on ollutkin vähän jo ikävä. Hienoa paikallistekemistä!

Pisteet: 38/50

Hangaround & Nobody 40740 (5,5%)

India Pale Ale

5,5%

Valmistettu: Panimoyhtiö X, Jyväskylä

Punakan ruskea on tämäkin. Tuoksussa on voimaa ja havuisen sitruksinen vire on voimissaan. Taustalla on myös kevyttä maltaan tuntua, keksimäisenä, muttei yltiömakeana. Mukana on myös vienoa yrttisyyttä. Todella hyvä tuoksu.

Maku on tuoksua runsaampi, greippisen rapea, havuinen ja hennommin trooppisen hedelmäinen. Rapeutta löytyy, aromaattisuutta myös. Jälkimaku on greippinen, mäntyinen ja vähän karamellinenkin. Lopussa taas myös tuoretta yrttisyyttä, keksimäinen mallas antaa myös tuota mainittua karamellisuutta.

Monipuolinen ja toimiva kokonaisuus. Ei uskoisi kauppa-IPAa hörppivänsä - olkoonkin, että nykyinen raja mahdollisuuksia aiempaa enemmän antaa. Onnistunut olut, joka ei oikeastaan kalpene tuolle vahvemmalle versiolle lainkaan. Pätevä kaksikko.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti