torstai 18. tammikuuta 2024

Hiisi Kinahmi English Red Ale

Hiisi Kinahmi English Red Ale

  • Tyyli: Red Ale
  • Alk.%: 5,7
  • Panimo: Hiisi, Jyväskylä, Suomi

Kurimuksen kurkku, Kinahmi, saapui loppuvuodesta Alkon valikoimiin. Paikallispanimon punakka brittiale täyttää kotomaan panimokentän brittibittereille ja muille sumusaarten "perusaleille" varattua aukkoa. Kovinkaan paljon näitä ei tarjolla nimittäin ole. Saisi kyllä olla…

Terminä Kinahmi soitteli etäisiä kelloja, mutta Nilsiässä kohovasta selänteestä ei kuitenkaan ollut kysymys. Kihahmi on kalevalaisesta runoudesta tarinansa ammentava ilmestys, eräänlainen jättiläismäinen meren pyörre. Se tunnetaan myös Kurimuksen kurkkuna, Rutjan koskena, Meren napana ynnä muilla mahtipontisilla nimityksillä.

Voima pyörii tuonelassa

valon nielee pilkkeeks veteen

pyörteet, kierteet puolimatkast’

nostaa vierteeks juojan eteen.

 

Hiisi Kinahmi English Red Ale

Punertava, myös jonkin verran rusakka olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa kevyttä karamellisuutta, kypsää hedelmää ja pähkinää. 

Maultaan olut on karamellisen maltainen, kevyelti kypsän hedelmäinen, hitusen marjaisa. Lopussa myös pähkinää ja yrttisyyttä. Jälkimaussa aavistuksen toffeinenkin sävy, joskin aika kuivalla ja keskikatkeralla tunnelmalla mennäänkin. Hyvin toimii, pientä lisätäyteläisyyttä ehkä kaipasinkin. 

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti