sunnuntai 7. tammikuuta 2024

RPS Amorphis Lager

RPS Amorphis Lager

  • Tyyli: Pale Lager
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Rock-yhtye Amorphiksen nimikkolager oli yksi RPS:n syysnäytteistä. Ehkä jossain määrin tavallista tarkemman kohderyhmän kosiskeluun valjastetut bändi- ja brändioluet ovat hyviä paikkoja tarjota kansalle hieman ”tavallisuudesta” poikkeavia makuja.

Amorphis Lagerissa tätä filosofiaa toteutetaan Mosaic-humaloinnin voimin. Mosaic-lager tuntuukin saaneen Suomessa jonkinlaisen valta-aseman vähän trendikkäämmin humaloitujen lagereiden saralla. Kiitos tästä kuuluu eittämättä Pyynikin ”Mosselle”.

Ja hyviähän nämä ovat. Savolaistenkin näkemys lajista on varsin raikas ja vedettävä, muttei lagerrajoja liiaksi revittelevän voimakas. Osunee varmasti hieman laajempaankin oluenystäväjoukkoon, mutta erottuu selvästi normihelleseistä Mosaicin tunnusomaisten sävyjen muodossa.

"Rock Paper Scissors Brewing Co. and Amorphis brewed you the tastiest Lager around. Drink Hoppier. Become Happier."

Amorphiksen kanssa yhteistyössä tuotettu raikas single hop Lager. Katkerointiin humalaa on käytetty maltillisesti, jotta myös vaalea pilsner mallas pääsee tuomaan parhaat puolensa esiin. Sen sijaan kuivahumalointiin on käytetty reilu annos Mosaic-humalaa, joka antaa olueen raikkaan hedelmäisen ja marjaisan aromin.


RPS Amorphis Lager

Vaaleaa, hieman utuavaa olutta valkealla vaahdolla. Raikas tuoksu antaa mukavasti viinimarjanpensaa lehteä ja sitruksisuutta. Runko kepeää ja vaaleaa mallasta.

Maku on varsin toimiva. Perusluontoista Mosaic-lageria raikkaassa paketissa. Sitrusta, herukkapensasta ja vaaleaa hedelmää. Runko melko kevyt, kuten kuuluukin. Hyvin vedettävää myös.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti