tiistai 23. tammikuuta 2024

RPS Tutti Frutti Candy Sour

RPS Tutti Frutti Candy Sour

  • Tyyli: Sour Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Tutti Frutti Candy Sour ei ole sellainen sanayhdistelmä, johon omaa rahaa lähtökohtaisesti sijoittaisin. Tämä johtuu toki hapanoluiden melko vähäisestä käytöstä, samoin kuin pienestä karamelli- ja jälkiruokaviittausten välttelyinnosta, mitä oluisiin tulee. Savossa tästä ei kuitenkaan piitata, vaan sieltä laitettiin rohkeasti parit souritkin näytepaketin joukkoon maisteltavaksi.

Loralilla aromihumaloitu kokonaisuus rakentuu ohramaltaan ohella myös kauran ja vehnän varaan. Joukossa on myös laktoosia ja karkkimaisia aromeita. Kuulostaa vähän villiltä, mutta maistuu oikeastaan hyvin hyvältä.

Olut ei ole juurikaan makea, vaan tuo mieleen mm. irtokarkkihyllyn kirpeät greippipullot. Hieman toki limonadimainen, ehkä energiajuomainenkin, mutta skeptikonkin on myönnettävä, että hyväähän tämä sarjassaan on.

“Sweet and soury liquid candy that makes you feel guilty for loving it."

Hedelmillä kyllästetty Candy Sour. Reilusti hapan ja laktoosilla makeutettu karkki, jossa on Mandariini, Verigreippi, Lime, Passion ja Agave aromeja. Saattaa helpottaa karkin himoa ja makean tuskaa. Anameizing.

RPS Tutti Frutti Candy Sour

Vaaleaa ja kevytvaahtoista olutta. Tuoksu tuo mieleen energiajuoman ja mangokarkit.

Maku ei sen sijaan ole hassumpi. Hieman kirpeän hapan hedelmäkarkki tästä tulee mieleen. Greippipullot ehkä, mutta myös mangoa tai vastaavaa on matkassa. Hieman limonadimainenkin meno tässä on. Juotavuus kohdillaan, ennakkoluuloisellekin uppoaa varsin hyvin.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti