perjantai 26. tammikuuta 2024

Tuju Musta Vyö Karaokessa

Tuju Musta Vyö Karaokessa

Takavuosien jotain tummaa -aalto nojasi vahvasti tummien (tsekki)lagereiden varaan, mutta craft-aallon voimaantuessa laji on jäänyt isossa kuvassa jopa marginaaliin. Musta Vyö Karaokessa isiee kuitenkin oman sarjansa tiskiin sen verran ponnekkaasti, ettei asianlaita jääne kellekään epäselväksi: tumma lager on suotta jäänyt aivan liian vähäiselle huomiolle trendien tuulissa.

Saazilla ja Tettnangerilla humaloitu Black Lager on oluena erittäin hyvä. Se ei ole suora kopio klassisista tsekkiteoksista, vaan omaa tujumaisempaa lähestymiskulmaa ylitsepursuavaa modernisoinnin tarvetta silti vältellen. Erittäin pätevä esitys, joka kannattaa kyllä kokea.

Kolmen danin mestari availee äänialaansa eikä edes hikipisaraa otsalla näy, kun karaokesalilta karaokesalille kulkeva mystinen mestari ottaa tilansa haltuun. Taustalta löytyvät murskatut Queenin Bohemian Rhapsody ja Sian Chandellier, eikä edes Pink Floydin 4/4 ja 7/4 tahtimuutokset tuo riittävää vastusta. Tuntuu, etteivät alkusoinnut ehdi vielä edes alkaa kun sensei vetää kappaleen chokuzukilla kanveesiin.

Iskun voimasta jää jäljelle vain mustat, paahtuneet rauniot, joista mestarimme pusertaa uskomattomilla voimillaan tuopillisen täyteen. Musta vyö karaokessa tosiaankin sisältää tummaa ja paahtunutta mallasta. Sävyn syvyyksistä työntyy imeltynyttä leipämäisyyttä, yrttisyyttä ja katkeruutta.

Kokonaisuus ei riitasoinnu, vaan luo ryhdikästä sekä mystisen runsasta tunnelmaa, raikastaen ja tuoden samalla maltaista kuivuutta suutuntumaan. Tämä olut sopii parhaiten meille, jotka tykkäämme harjoitella karatea tai karaokea autotallissa.

Tuju Musta Vyö Karaokessa

Tummanpuhuva olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa tummaa maltaisuutta paahteen ja leipäisyyden kera.  

Maku on voimakaspiirteinen, runsas muttei raskas. Tummaa, paahtunutta maltaisuutta on reippaasti matkassa. Leipäisyyttä, kevyttä suklaisuutta, aika kuivaa. Lopussa yrttisyyttä, muutenkin hyvää raikkautta. Nyt on kyllä onnostunut kokonaisuus. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti