tiistai 16. tammikuuta 2024

Valhallan Katajainen Kansa

Valhallan Katajainen Kansa
  • Tyyli: Kellerbier
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Valhallan Kotipanimo, Suomi
  • Pantu: United Gypsies, Lohja, Suomi 

Kaisaniemen Sorikulman muutos Smash & Craftiksi oli mennyt ohi, vaan asianlaitapa paljastui Arden vierailukertomusta selatessani. Bisseä ja burgeria tarjoilevan konseptin takana vaikuttaa Craft Beer Helsinki -tapahtuma. Kyseessä on nimen perusteella pop up -luontoinen elämys, mutta tarkemmin en aiheesta ole perillä.

Syy vierailuun piili tietenkin hanoissa. Lohjan monitoimipanimolla eli United Gypsiesillä valmistettu kataja-zwickel herätti mielenkiintoni. Olut on vuonna 2011 hommat aloittaneen, sahtia ja germaanityylisiä oluita suosivan Valhallan Kotipanimon käsialaa. Ideana erinomainen ja loppuunsa ehkä vähän erikoistakin, ettei tällaisia viritelmiä nähdä Suomessa useammin. Varastopanimolla on toki Nenätippu ja Bock'silla katajoitu doppelbocki, mutta ehkä jotain muutakin mukaan mahtuisi.

Oluessa on odotetusti sahtimaista tunnelmaa eritoten vahvan katajaisuuden kautta, mutta kellerbierin pyöreyttä kokonaisuus jää hieman kaipailemaan. Ideana hieno, jospa tästä joku muukin ottaisi niin sanottua koppia.

Valhallan Katajainen Kansa

Kevyen punakka, kevytvaahtoinen olut. Utuinen, mutta yllättävän kirkas. Tuoksussa tapahtuu aika vähän. Katajaisuus pääsee aika hyvin esiin. Alla leipäistä mallasta ja hieman mausteita.

Maussa hyvin selvä katajapainotus. Maltaisuus on hieman punertavaa ja leipäisää, ehkä kevyttä imeltyneisyyttä voi olla mukana. Katajaisuus tuo myös mausteisia vaikutteita ja viestii muutoinkin sahtimaisuudesta.

Olut on kuitenkin taustaltaan aika ohut, vaikka maut suht runsaita ovatkin. Kellerbierin pehmeyttä vähän kaipailisin tukipilariksi, sahtipiirteet sitä vähänkuin huutaisivat. Katajaisen kansan katajaista oluttahan tämä on. Vetobisseksi en tituleeraa, mutta kyllähän tämä helposti lasista hupenee.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti