keskiviikko 3. tammikuuta 2024

YMIS Ihana Milk Stout

YMIS Ihana Milk Stout

YMIS Ihana Milk Stout
  • Tyyli: Milk Stout
  • Alk.%: 6,2
  • Panimo: YMIS Panimo, Tikkala, Jyväskylä, Suomi

Tikkalan kylänraitilla kuului olleen joulun alla tohinaa, kun YMIS-panimolta tuli julki parikin uutuutta. Myöhäisempää joulusahtia en Ohelan tiluksilta ennättänyt hakemaan, mutta tummanpuhuvaa Milk Stouttia sain sen sijaan kotiutettua muutaman välikäden kautta.

Ihana Milk Stout lainaa nimensä Ohelan 13-vuotiaalta Iki-ihana -nimiseltä lehmältä:

Lupaamme, että tämä suklainen, kevyen paahteinen ja kermaisen pehmeä stout on todella kokeilemisen arvoinen. Tämä uutuus on saanut nimensä Ohelanaukeen legendaarisen 13-vuotiaan Iki-Ihana lehmän mukaan, joka työaikanaan lypsi yli 50 000 kg maitoa. Iki-Ihana on edelleen kaikkien vasikoiden äitihahmo, matriarkka ja muutenkin kerrassaan ihastuttava persoona, joka viettää nyt hyvin ansaittuja eläkepäiviään Ohelanaukeella. Omistajat ovat myös hyvin vakuuttuneita siitä, että Iki-Ihana ymmärtää puhetta. Asiaa pääset halutessasi kokeilemaan ensi kesänä Ohelanaukeen laitumella.

6,2-prosenttinen olut myytiin käsittääkseni loppuun jo ennen joulua, joten lanseeraus sattui mitä parhaimpaan saumaan. Tällainen tummanpuhuva ja paahteinen oluthan on näet omimmillaan näillä talven pakkaskeleillä.

YMIS Ihana Milk Stout

Tummanpuhuva olut kepeällä, vaaleanruskealla vaahdolla. Tuoksu on paahtomaltainen ja tumman suklainen. Ryhdikästä menoa.

Maku on hyvä. Paahteisuutta, tummaa suklaata ja lopussa pientä salmiakkisuutta. Laktoosi tuo pyöreyttä taustalle, ehkä hieman makeuttakin, mutta aika kuiva tämä yleisesti vaikuttaisi olevan. Tasapainoinen ja maistuva stout talven taikoihin.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti