maanantai 8. tammikuuta 2024

Alkon Jouluoluet 2023: Malmgård Xmas Porter

Malmgård Xmas Porter

Pernajalaisten Xmas Porter katkaisi yllättävän pitkäksi venyneen Malmgårdittoman putken. Alkon jouluolutvalikoimaan kuuluva 6,8-prosenttinen portteri olikin niitä harvoja kattauksesta löytyneitä uutuuksia, jotka aidosti kiinnostivat. Se ei toki ole pois tältä oluelta, vaan kertoo ehkä enemmälti valikoiman yllätyksettömyydestä, vaikka muutama takuuvarma klassikko ilomielin vastaan otettiinkin.

Xmas Portterille oli ladattu kohtalaisen kovatkin odotukset panimon erinomaisen X-Porterin hienoudesta johtuen. Jouluversio on vain paria kymmenystä kevyempirunkoinen, mutta poikkeaa semikaimastaan muiltakin osin. Olutkoira pureutui parivaljakkoon vertaisarvion voimin, itse joudun tyytymään omiin muistikuviini.

Kokonaisuutena Xmas Porter on pehmeämmän makea, mutta myös enemmän pyöreitä nyansseja, kuten taatelia ja kypsää luumua omaava. Hunajalisän huomasin jälkikäteen, mutta sellainen paahtuneen hunajan aromi mausta edellä mainittujen pehmeiden makujen lomasta näkyi arvioonikin nousseen. Varsin hieno olut, pitääkin tästä intoutuneen etsiä jostain X-Portteria taas lasiin…

Malmgård Xmas Porter

Tummanpuhuva olut hyvin, hyvin runsaalla vaahdolla. Tuoksu on paahtomaltainen, kypsän luumuinen, tumman suklainen...

Maku on varsin hyvä. Tummaa, paahtunutta maltaisuutta tummalla suklaisuudella. Taustalla taateleita, paahtunutta hunajaisuutta sekä kypsää luumua. Yleisilme kuitenkin kuiva ja paahteinen, tuntumassa mukavaa pyöreyttä. Jälkimaku kohtalaisen katkera, hienoisen imeltynyt muttei makeuteen liiaksi taittuva. Toimii hyvin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti