keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Gallows Bird Citykani Hopfenweizen

Gallows Bird Citykani Hopfenweizen

Piipahdin tilaisuuden tullen Gallows Birdin tykönä tutustumassa ravintolapanimon omaan antiin. Humalavehnä on harmillisen vähäiselle esiintyvyydelle jäänyt oluttyyli, johon tulee tartuttua aina tilaisuuden tullen. Siinä missä lajin nimekäs ja monessa suhteessa superlatiivinen lippulaiva TAP5 on moniin tilanteisiin hieman turhan harteikas juomavalinta, on Ainoan uumenissa lähestytty lajityyliä hieman maltillisemmassa mitassa. Ja erittäin onnistuneesti vieläpä.

Citykani on kauppavahva hopfenweizen, jossa sumuiset tropiikin säkeet kohtaavat germaaniset vehnäolutperinteet. Vaikuttavina aineina Idaho 7, Citra sekä Cashmere. Helposti lähestyttävä, runsasmakuinen ja miellyttävä tuttavuus. Näitä vaan lisää!

Gallowsin jäniseläinten lahko saa jatkoa Citykanin loikiessa Tapiolan puutarhakaupunkiin. Risteytimme keskenään saksalaisen vehnäoluthiivan sekä runsaan määrän amerikkalaisia mehuhumalia (Idaho 7, Cashmere ja Citra). Syntyi terhakka vieraslaji, joka valtaa nyt alaa Gallowsin baaritiskillä myös NEIPA:n juojien suuntaan.

Löytyy passionhedelmää, nektariinia ja sitrusta humalista sekä neilikkaa ja aavistus banaania hiivan estereistä.

Tulkaa kiireesti auttamaan tämän vieraslajin hävittämisessä!

Gallows Bird Citykani Hopfenweizen

Haalean vaaleankeltainen, täysin sumea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, aromaattisen trooppinen. Passionia, aprikoosia ja sitrusta hyvin ilmavassa muodossa. Myös neilikkaisuutta, mausteisuutta ja esterisempää tunnelmaa.

Maku on oikein hyvä. Varsin runsas ja monipuolinen. Humalkirjossa on hyvä kattaus passionin, aprikoosin ja sitrussävyjen antia. Ei TAP5-tyyliin parfymaattisessa lennossa, vaan hieman solidimman, ei silti ylettömän mehukkaan olomuodon ottaneena. Sopii hyvin neilikkaiseen, kuivan mausteiseen ja kevyen banaaniseen esteritarjontaan. Oikein hyvä. Näistä tykkään.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti