perjantai 18. maaliskuuta 2022

Marble Extra Special Marble

Marble Extra Special Marble

Manchesterin etupiiriin kuuluva, hieman yllättäenkin pilvenpiirtäjien korostaman silhuetin omaava Salford on monissa suissa kehutun Marble Brewingin kotikaupunki. Manchesterin kanavan läheisyydessä, vain kivenheiton päässä Salford Quaysin viihteen ja kulttuurin keskittymästä toimivan panimon oluita on näkynyt Suomessakin jo jonkun aikaa. Aihe on myötämielisten kuvausten myötä kiinnostanut myös allekirjoittanutta ja toimija olikin hyvä laittaa kovaan testiin Fuller's-mittarin muodossa.

Extra Special Marble (ESM) viittaa nimellään vahvasti lontoolaispanimon ESB-klassikkoon ja asettaa itsensä varsin tiukkaan tarkastelurakoseen, joskin ilmeisen itsevarmalla asenteella. Amarillon, Cometin ja Ekuanotin voimin otteleva salfordilainen mitteleekin varsin kovin ottein ja onkin varsin kelpoisa bitter noin ylipäänsäkin. Ei ehkä iske samaan tapaan tajuntaan kuin verrokkiklassikko, mutta kehunsa tottavie on täysin ansainnut. Plussaa myös siitä, että tätä saa maitokaupasta. Omani ostin Palokan Citymarketista joku hetki sitten.

Marble Extra Special Marble

Vaalean meripihkainen, kauniin ja kuohkean vaahdon nostava olut. Tuoksussa päällimmäisenä keksiä ja yrttisyyttä. Myös vaaleampaa kuivahedelmää ja sitrusta.

Mausta löytyy aluksi karamellisia, keksimäisiä ja kuivahedelmäisiä sävyjä sekä pähkinämäisyyttä. Päälle puskee kuitenkin sitruksinen ja mandariininen aalto, joka vähän kaventaa suutuntumaa sekä yleistunnelmaa. Varsin hyvää brittipoljentoa edelleen, mutta ei tällä(kään) ESB:tä täysin haasteta.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti