torstai 4. heinäkuuta 2013

Beer Hunter's Mufloni Onward ZPA

Tuli pitkästä aikaa pyörähdettyä oluella Kuopiossa. Edellisestä kerrasta taitaakin olla aikaa jo reilut puolitoista vuotta, joten olihan tuo jo aikakin käydä katsomassa, mitä opiskelukaupunkini olutelämälle tällä hetkellä kuuluu. Suuntasin kulkuni pienen kävelykierroksen jälkeen Gloriaan, jossa onkin jokunen olutherkku aikoinaan tullut rankan koulupäivän päätteeksi nautittua. Tällä kertaa mielenkiinto kohdistui Beer Hunter’sin hanasta löytyvään Mufloni Onward ZPA:han, joka sopivan kevyenä (5,0%) Pale alena sopikin hiostavaan tihkusadekeliin loistavasti. Perinteisesti suunta tiskiltä jatkui pimeään nurkkaukseen nahkasohvan syleilyyn, kyllä  tässä mieli lepää. Onward ZPA on tyyliltään (american) pale ale, jonka humaloinnista vastaa uusi-seelantilainen Nelson Sauvin-lajike. Humalan kotimaahan viitannee myös oluen nimi… (ZPA=Zealand Pale Ale?). Kummempia faktoja ei tästä oluesta oikein saatavilla ollut, joten antaa sen esitellä itse itsensä. Hintaa taisi kertyä 6,80€/0,5l.

Beer Hunter's Mufloni Onward ZPA
Onpa kaunis olut. Oranssiin taittuva, tumman keltainen, kuparinen olut taidokkaalla ja kauniilla, pehmeällä vaahtokerroksella. Yleisilmeeltään olut on hieman utuinen, valkoinen vaahto puolestaan on varsin kestävää sorttia. Tuoksultaan keskirunsaan maltainen, hienoisesti makeutta mukana. Toista puolta hallinnoivasta humaloinnista huokuu sitrushedelmäistä, tarkemmin sanoen greippistä aromia, jolla on seuranaan jonkin verran eksoottista hedelmäisyyttä. Herkullinen, joskin hieman pidättäytyvänkin tasapainoinen ja piristävä tuoksu. Ei hassumpi.

Maku on hieman katkerampi ja tuoreempi versio tuoksusta. Makeahko, keskirunsas maltaisuus on edelleen hyvin esillä, mutta humalointi on nostanut profiiliaan parilla pykälällä tuntuen suht voimakkaana etenkin maun loppu vaiheilla sekä pitkässä, mukavan runsaassa jälkimaussa. Runsasta, katkeraa greippisyyttä, hieman tuoretta, eksoottista hedelmää ja raikasta mäntyistä pisteliäisyyttä. Mallas tasapainottaa palettia suht vahvalla läsnäolollaan pitäen melko katkeran ja makuisan kokonaisuuden hienosti kasassa. Tuntumaltaan sopivan kevyt, muttei laimea, mielestäni onnistunut katkeropiristys josta on ylimääräiset kikkailut jätetty suosiolla pois. Hieno, sopivan yksinkertainen, raikas ja maistuva olut josta ei humalointia puutu. Humalan ystäville, mutta myös muillekin. Suosittelen.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti