torstai 12. joulukuuta 2013

Mikkeller Beer Geek Breakfast


Beer Geek Breakfastin sanotaan olevan se olut, jonka myötä tanskalainen haamupanimo löi itsensä läpi ja oluen ystävien kansainväliseen tietoisuuteen. Jokusen kerran tätä herkkua onkin tullut maisteltua, mutta ensimmäinen arvio on antanut odottaa itseään. Tästä aamupalan kylkeen suositellusta stoutista löytyy seitsemää eri mallaslaatua, kaurahiutaleita sekä paahdettua ohraa. Humalointi on hoidettu Centennianilla sekä Cascadella – joukkoon on laitettu myös gourmet kahvia, mitä se tässä sitten lieneekään. Ehdotonta herkkua – pakko myöntää näin jo etukäteen!


Mikkeller Beer Geek Breakfast
Musta, viettelevä ja hidasliikkeinen aamupala kauniilla, paksulla ruskealla vaahdolla. Tuoksu on jotain mahtavaa - näistä minä pidän! Rakkaudella tummaksi paahdettuja kahvinpapuja, mokkaista pehmeyttä ja nahkaa sekä miellyttävää, tuhtia ja tummaa suklaata... Niin syvää, niin viettelevää, niin pehmeää... Sivulta vielä ripaus kypsänä kuivattua hedelmäisyyttä sekä hyvin suklaata tukevaa tummaa karamellisuutta. Maku viettelee jopa tuoksua tehokkaammin. Edelleen tuoretta, vasta runsaasti paahdettua kahvia, samoin pehmeää ja runsasta suklaata, mokkaa sekä kevyemmin tummaa hedelmäisyyttä yhdessä tummahkon karamellisuuden kanssa. Miellyttävästi nipistävää, loppuliukua elävöittävää sitruksista puraisua, ehkä ripaus vaniljaa sekä vähän tuhdimmin reunoilta tummuutta siirapin terävää imelyyttä. Myös Lakritsia on mukavasti etenkin maun loppupuoliskolla - pelaa kauniisti yhteen lopulta varsin runsaankin humaloinnin kanssa. Näitä voisi juoda koko talven!

Pisteet: 42/50

(* täyttä varmuutta siitä ei ole, jotta tämä olisi pantu juurikin stavangerilaispanimon laitteilla, sillä BGB:tä on valmistettu ainakin myös Nognella...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti