sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Maku Pale Ale

Hyviä makuja...
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Uusia makuja Tuusulasta… Tällä kertaa session IPAn muodossa. Tyylikäs etiketti vie meidät kerronnallaan rentoon koti-iltaan kaveriporukalla ja muodikkaiden IPA-lasien perusteella katkeraa menoa on luvassa. Maitokaupoista jo kohtalaisen hyvin löytyvä Maku Pale Ale on humaloitu Columbuksella, Cascadella, Centennialilla sekä Chinookilla – varsin mukavan kuuloinen CCCC-suora on siis kyseessä. Hyviä Makuja on vastaan järjestään tullut ja siksipä tämäkin yksilö lähti matkaan ensitapaamisella. 45 EBUa, rungossa Pale Ale-, Cara Pale- ja Crystal 100 –maltaita. Siinäpä tämä olut numeroiden valossa.
Meripihkainen ja suodattamaton Pale Ale on ehdoton seurajuoma illanistujaisiin. Virkistävä sekä keveän hedelmäinen olut taipuu monipuolisesti myös ruokajuomaksi!
Maku Pale Ale
Hieman utuinen, väriltään oranssihtavankeltainen olut, joka vaahtoaa keskirunsaasti. Tuoksu on varsin aromaattinen tropiikin hedelmäisin teesein. Ehkä hiven pihkaa, runsaammin sitruksista tuntua mutta enemmälti makean hedelmäistä osastoa. Melko raikas, odotetun kevyt.

Maultaan varsin pätevä. Pihkaista, greippisen purevaa humalointia löytyy mukavasti – makeahkon vaalea mallas tukee omalta osaltaan sopivalla vahvuudella. Muu hedelmäisyys on jäänyt tuoksun puolella, jonkin verran rusinaista mangoa toki löytyy. Oman lisänsä tuo humaloinnin vieno ruohonvivahde sekä lopussa hieman potkiva yrtin tuntu. Tuntumaltaan vahvuuteen nähden mukavan runsas, silti yleisilmeeltään melko kevyt ja raikaskin hienoisesta makeudestaan huolimatta.

Tuomio: Tuore, maistuva ja mukavasti pureva APA Tuusulan suunnalta. Kotimaista osaamista hyvällä tasolla ja lajissaan maitokauppojen kärkipäätä. Toimii!

Pisteet: 35/50

Tunnelman kohottaja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti