keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

IKEA-olut tulee SuomeenIkea tuo Jyväskylään täysin uuden konseptin.
IKEA avaa kesän aikana kokonaan uudenlaisen myymälän Jyväskylän Seppälään. Totuttua pienikokoisempi, osuvasti mini-IKEAksi nimetty myymäläkonsepti toimii lähinnä rajatun pientavaravalikoiman myynti- sekä verkkokaupan noutopisteenä. Konsepti on Suomessa IKEAn osalta ennennäkemätön ja se avaa liiketoiminnalle täysin uusia mahdollisuuksia.

Uuden myymälän myötä markkinoille lanseerataan Belgian, Britannian ja Sveitsin esimerkkiä noudattaen myös IKEAn oma olutsarja – IKEA Folk Craft. Sijainti Seppälän kauppa- ja pienteollisuusalueella nimittäin mahdollistaa panimon sijoittamisen lähinnä varastotilaksi suunnitellun rakennuksen yhteyteen. Jyväskylän toimipisteen panimon tarkoitus on palvella koko maan tavaratalojen tarpeita ja sen keittolaitteiston kooksi on ilmoitettu 2000 litraa. Vuosituotannossa tähdätään noin 200 000:n litran menekkiin. Jatkossa panimotoimintaa on mahdollista laajentaa myös Raision toimipisteen yhteyteen. IKEAn Suomen maajohtaja Leena Herdzer kommentoi päätöstä oman olutsarjan tuomisesta markkinoille: 
”Olemme saaneet muutaman viime vuoden aikana hyviä kokemuksia muiden maiden Öl Mörk Lager –kokeilusta ja olemmekin kartoittaneet mahdollisuuksia levikin laajentamisesta myös Suomen markkinoille. Jyväskylän toimipisteen tontin kaavoitus mahdollistaa pienimuotoisen elintarviketuotannon ja viranomaisselvitysten myötä lupa panimollekin heltisi yllättävän kivuttomasti”.
Herdzer myös lisää, että kotimaan vahvassa nousussa oleva pienpanimobuumi on ollut suurena kannustimena hankkeen eteenpäin viemisessä. Valikoimiin onkin tulossa IKEA Folk Craft –sarjaan kuuluvat Klippan Blond Ale, Karlstad Amber Lager sekä Hemnes Saison. Hemnes Saison tulee myyntiin ainoastaan IKEA-ravintoloihin 5,5%:n vahvuutensa vuoksi. Mahdollisuuksia Alkon lähivalikoimaan ei tässä vaiheessa lähdetä tutkimaan:
”Katsotaan nyt, kuinka olutsarja otetaan yleisesti vastaan. Kyselyitä on tullut tasaiseen tahtiin ja nyt pyrimme ensisijaisesti vastaamaan tuohon kysyntään.”
Ensimmäisten oluiden pitäisikin tulla myyntiin jo heinäkuun aikana Kuopion Matkuksen tavaratalon ravintolassa sekä Tampereella – Ikeoiden vähittäistavarapuolelle oluet leviävät hieman myöhemmässä vaiheessa. Jyväskylän osalta suunnitelmat lihapullaravintolan ja päivittäistavarapuolen suhteen ovat vielä avoimet, mikä lainsäädännön hankaluuksien vuoksi saattaa tarkoittaa, ettei oluita tule myyntiin Keski-Suomeen laisinkaan.

HUOM! Juttu ei ole tosi, vaan julkaistiin Olutkellarin aprillipilana 1.4.2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti