maanantai 27. huhtikuuta 2015

CAP Great White Hype IPA

Ruotsalaispanimon makuja hanassa...
  • Tyyli: Witbier (White IPA)
  • Alk.%: 5,3
  • Panimo: CAP Brewery, Tukholma, Ruotsi 
Craft Beer, Wheat Fields, Pear, Mandarine, Tropical Sweetness, Balanced, Fresh Ocean, Smooth Sun, Captain Rehab, Nordic Love, Moby the Dick, Jack Russell, Oceans of Hops: Calypso. Always Curious, Ever Humble.
Siinäpä saateteksti ruotsalaispanimo CAPin ronskisti humaloidulle näkymykselle belgialaisesta vehnäoluesta. Tukholmalaispanimon oluita ei vielä Olutkellarin puolella ole nähtykään, joten johan tässä alkaa olla korkea aika. 5,6%:nen ”white IPA” kuulostaa näin kesän lähestyessä varsin toimivalta oluelta, joskaan vielä maistohetkellä ei ilman talvitakkia terasille tehnyt mieli pesäänsä rakentaa.Jo pari vuotta toimineen panimon oluita on ollut Suomessakin vaihtelevasti saatavilla ja yleisesti ottaen sen tekemisestä olen kuullut pelkkää hyvää. Ratebeerin mukaan hype-olut ei ehkä sitä panimon terävintä kärkeä edusta, mutta mielenkiinto heräsi kuitenkin...

CAP Great White Hype IPA
Vaalean keltainen, vähän hailakka ja melko eleetön olut valkean vaahtonsa alla. Maultaan aika terävä, hyvän otteen kurkusta saava ja varsin mielenkiintoinen. Hedelmäisyyttä löytyy hentoisena makeutena sekä kevyenä aromaattisuutena, mutta sen osuus jää hyvin vaatimattomaksi. Mallaspuoli tuntuu olevan siinä vehnäisen vaaleuden ja viljavan keveyden välimaastossa mutta ronski humalointi on päivän sana. Greippistä raakuutta, voikukkaista tuoreutta… Siihen koko Hype tuntuu perustuvan. Lopussa hiiva ja pippurimaisteinen kuivuus nousevat mukaan kuivattaen katkeran jälkituntuman tehokkaasti.

Rapea, vaalea, tuore ja lopulta kuiva – jotain tasapainoa ehkä jää uupumaan mutta mikäs tässä. Kesäkelejä odotellessa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti