keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Buxton Wild Boar

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,7
  • Panimo: Buxton Brewery, Buxton, Englanti
Pitkästä aikaa pikainen piipahdus Harry'siin. Tie ulos Harmoonin pimeästä kellarista löytyi maistuvan illallisen jälkeen ja paikallisliikenteen aikatauluista löytyvä sopiva rakonen mahdollisti illan täydentämisen maltaisempien makujen muodossa. Aikataulun puitteissa pitkään siemailtavalle yömyssylle ei kuitenkaan ollut saumaa, vaan jotain raikkaampaa ja suoraviivaisempaa oli hakusessa. Williams Brothersin ja artesaanikiertelijä Stillwaterin Stravaigin kävi mielessä, mutta hyvin happamaksi viritetty saison ei tässä vaiheessa vakuuttanut. Lopulta päädyin perusvarman Buxtonin villisika-IPAan, joka paljastuikin varsin toimivaksi lajityypin edustajaksi. Pantu 30.1.2015 eli ikää löytyy parisen kuukautta.

Buxton Wild Boar
Hieman samea, tummahkon keltainen olut keskirunsaalla vaahdolla. Tuoksultaan hieman raskas, syvä ja runsas. Alkuun hunajaista mallasta, sitten hienoisen tunkeaksi äityvää, kukkaisen sekaista sitrusta, aavistus ohutta pihkaisuutta. Varsin hyvä.

Maultaan varsin pureva, kohtalaisen runsas ja melko suoraviivaisen toimiva. Mangon sekaista hedelmää, vaaleaa, hieman hunajaista mallasta ja lopussa mukavan mausteista potkua. Pääpaino on kuitenkin kukkaisen tuoreessa, limenkuorisessa purevuudessa, jonka hapan terä iskee jo hyvissä ajoin maun alkuvaiheilla. Loppu onkin jo tuoreen greippistä iloittelua, melko kipakkaa tenhoa.

Tuntumaltaan olut on hieman soljuva, humaloinnille silti hyvin tilaa jättävä. Yleisesti hitusen tuhti, muttei paljon - aromaattisuus ei on melko tiivistä eikä tursua ilmoille valtoimenaan. Katkerot on kohdillaan...

Tuomio: Napakan pureva, suht suoraviivainen mutta olemukseltaan jokseenkin pyöreä IPA. Tuore, kukkainen, greippinen ja mausteinen - ei silti liian kompleksinen vaan mukavan rehti ja toimiva. Hyvä IPA!

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti