Kaiku takapihalla. |
- Tyyli: Hefeweizen
- Alk.%: 4,5
- Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
- Info: Kymijoki Beer Festivalin virallinen olut
HIISIhän se valikoitui tällä kertaa Kaikua tuottavaksi
tahoksi, mikä luonnollisesti tarkoittaa sitä että Kymijoki Beer Festivalin
virallista olutta saa nauttia tilkkasen myös Keski-Suomen järvimaisemissa. Oman
pullon sain suoraan panimolta, mutta ainakin keskustan Mestarin Herkussa
muistan tätä hyllyssä nähneeni. Voi olla muuallakin, tai sitten ei.
Tuopin Ääressä tarinoitaan veistelevä blogi-kollega ja
arvostettu kotiolutvirtuoosi Arto Halonen seisoo taas oluen reseptin takana.
HIISI-väen kanssa on tällä kertaa lähdetty lähestymään kesäistä
nahkahousutunnelmaa, mutta pieni twistihän kuuluu molempien tahojen
perusvalikoimaan:
Ammensimme tämän vuotisen Kaikuun parhaita asioita Baijerista. Ilman nahkahousuja ja hapankaalia, päät(t)yen modernin twistin kautta eteesi. Voit siis korkatessasi kuulla torvimusiikin soivan taustalla, aistia hedelmäisiä ja hieman mausteisia aromeja yhdessä vehnäisen leipäisyyden kera, kunnes havaitset raikkaan aromihumaloinnin suussasi.
Oluen valmistuksen yhteydessä matkaan on tarttunut mm.
kaurahiutaleita ja appelsiinin kuorta humaloinnin hoituessa napsakasti Mandarina
Bavarian ja vähän hennommin esiintyvän Cascaden voimin. Kun kyselin Artolta kuivahumaloinnin
perään, sain vähän HIISIn Tatun vihjaaman vastauksen: ”Miten ikinä voisin jättää sen tekemättä?”
Kaikua on tarjolla
tänäkin vuonna kahtena eri vahvuutena eli näissä tutuissa maitokauppaan
sallituissa lukemissa sekä ravintolamyyntiin istuvana, vähän jyhkeämpänä
tapauksena. Paras saatavuus on luonnollisesti Kymenlaakson seutuvilla ja
ansaittua lisäarvoa nautintohetkelleen saa varmimmin itse päätapahtumassa, 12.-13.8.
järjestettävillä Kymijoki Beer Festivaleilla. Lisäinfoa tapahtuman
nettisivuilla:
12.-13.8. Kymijoki Beer Festival 2016
Hiisi Kaiku Hefeweizen 4,5% |
Utuinen, oranssisen keltainen olut kauniilla vaahtopäällä.
Tuoksu on varsin aromaattinen, sellaista tapviitosmaista henkeä on ilmoilla
joskaan ei ihanna samanlaisena parfyymipilvenä iskekään. Aika raikasta
sitrusta, kuivatuista kukista ja appelsiininkuorista tehtyä tuoksuketta sekä
tuoreempaa kukkaisuutta. Mukana on myös kevyttä mausteisuutta sekä lämmön myötä
esiintulevaa, hienoista makeutta ja ehkä jotain hedelmääkin. Yleisesti vaalean
viljava, aromaattisen kepeä ja kuivan rapea. Toimii hyvin.
Maku ei tuoksun tasolle yllä, mutta toimii edelleen hyvin.
Kesävehnä maitokaupan paremmasta päästä selkeästi ja tähän siivittää
luonnollisesti humaloinnin tuoma lisäpotku. Alusta lähtien mukana on
sitruspintainen, kipristelevä pirteys, joka nousee loppuakohden mäntysuopaisen
kautta kuivakukka-appelsiininkuori-sävytteiseen pafyymisyyteen. Aluksi meno
tuntui vähän vaisulta, mutta hiljalleen "syvyyttä" alkoi kepeän
kirpeään ja aromaattisen virkeeän tunnelmaan löytymään. Lopetus on
greippisempi, vähän kukkainen ja mausteinenkin. Runko esiintyy vaaleana,
viljavana ja kuivana. Makeutta ei juuri löydy. Hyvä niin, toimii näinkin.
Tuntumaltaan toki vähän ujo, muttei pahasti. Vetiseksi ei
voi haukkua, enkä haluaisikaan. Tasapaino on nimittäin aika hyvin hallussa.
Haaste on siis selätetty hienosti. Annoin maistiaisen myös paremmalle puoliskolleni ja havaitsin pian, etten nähnyt loppujuomaa enää koskaan kädessäni... Myytti on murrettu.
Tuomio: Humaloin aateloitu "kesävehnä maitokaupan
paremmasta päästä".
Pisteet: 34/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti