perjantai 19. elokuuta 2016

Il Birrificio ja Styrkka OPAHoukutteleva kyltti...
Tuli tosiaan käytyä pitkästä aikaa Helsingissä, joskin hieman niukasti jäi aikaa tutustua kaupungin entisestään kehittyneeseen oluttarjontaan. Majoitus sattui sopivasti Birrin kulmille, joten illallissuunnitelmat selkenivät sitä myöten nopeasti. Perjantai-iltana ravintolassa riitti kuhinaa, mutta mukava nurkkapöytä löytyi kuin löytyikin melko vaivattomasti. Kehutut makkara-annokset jäivät tällä kertaa testaamatta ja valinta osui vähän tylsästikin burgeriin, joka oli kuitenkin, noh, burger paikallaan matkapäivän päätteeksi.

Perinteikkään Kynsilaukan tiloihin remonteerattu Il Birrificio kunnioittaa tilojen historiaa ja se henkiikin mukavasti tuulahduksia vanhoista ajoista. Heti sisääntullessa nykypäivästä muistuttavat katseen vangitsevat, lasiseinän taakse sijoitetut käymistankit sekä tiskin takaseinän kaakeleihin kirjaillut oluelliset faktat – hanavalikoima siis. Tilaus sisään suoraan tiskillä, maksu ja suunta kohti pöytää. Mukavan jouheva ja mutkaton tyyli ilman turhaa pönötystä tai odottelua.

Vakuuttava hanarivistö
Burger on ehkä tylsä, mutta sitäkin maistuvampi valinta.
Birri birri...
Valinnan varaa oluissa riitti hanapuolellakin ihan riittämiin, mutta talon oma tuotanto kiinnosti luonnollisesti eniten. Lasiin päätyi kauralla ryyditetty, Cascadella ja Citralla humaloitu Styrkka, ihan puhtaasti tunteella vedettynä. HIISIn Iku-Turso toki olisi ollut mukava valinta vaikka jälkiruuaksi (ei liene kovin monessa ravintolassa hanassa?), mutta rajallisen ajan vuoksi tie vei aterioinnin jälkeen jo eteenpäin. 

Il Birrificio erottautuu muista panimoravintoloista kepeämmän olutpainotuksensa puolesta ja on jotenkin raikas, omanlaisensa kokonaisuus – se on oikeastaan ravintola, jossa on pieni panimo, ei niinkään panimoravintola. Tai kyllähän pitkä ja hyvin esillä oleva hanrarivistö kiinnostava pullovalikoima oman tärkeän osansa konseptiin, tuo mutta jotenkin yleistunnelma on mukavan erilainen. Tältä se minusta ainakin tuntuu ja homma tuntuu toimivan oikein mallikkaasti.

Styrkka OPA, Il Birrificio, Helsinki / American Pale Ale / 5,8% / Pisteet: 36/50
Ruokaa odotellessa ehti makustelemaan oluttakin hieman tarkemmin ja se edusti kieltämättä pätevää tekemistä nuorehkolta ravintolapanimolta. Styrkka on tuoksultaan aromaattinen, greippinen, mäntyinen ja hivenen pihkainen maun mukaillessa hajuaistin tuntemuksia. Se pyöristyy loppua kohden pihkaisen hedelmäiseksi, greipin viiltelemäksi hedelmäsalaatiksi päättyen miellyttävän katkeraan puristukseen. Yleisesti miellyttävä APA, joka ruuan kanssa meinasi jäädä hitusen jalkoihin eli pieni lisävoima ei olisi pahitteeksi, mutta perhanan hyvin kyllä virkisti matkalaisen mieltä.

Tänne kyllä palataan vielä, se on varma – pakkohan ne makkaratkin on testata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti