maanantai 22. elokuuta 2016

HIISI X TUFF! Payback Jam @ Latva


Kotoisia makuja...

Latvaan tuli kavuttua kaverin johdatuksella ja paikka onkin kiehtonut jo pidemmän aikaa. Naapurin Juuri on jo vuosien ajan ollut yksi pääkaupunkimme henkilökohtaisista suosikeista, mutta sen sivuhaara, epäloogisesti nurkan takana ”kellarissa” sijaitseva Latva on jäänyt vielä kokematta. Nyt tämäkin aukko sivistyksessä on korjattu.

Näillä paikkeillahan on syksyllä määrä alkaa myös oluen valmistus, kun Huvilalta tuttu Hukkasen Jussi alkaa operoimaan Passion ja Juuren yhteisen panimohankkeen ohjaksissa. Maistuvia makuja ja jänniä aikoja on siis luvassa jatkossakin Korkeavuorenkadun varsilla… Aiheesta oli tarinointia Helsingin Uutisissa kesäkuussa Ilja Björsin haastattelun muodossa.

Latvan hanoista löytyi osuvasti kotikaupungin makuja HIISIn Payback Jamin teesein. Sopivasti Citralla, Mosaicilla ja Simcoella humaloitu, spelttinen Golden Ale on valmistettu yhteistyössä Kulttuuriyhdistys TUFF!:in kanssa. Se on kymmenvuotista taivaltaan heinäkuussa juhlineiden Pay Back Jamien ”virallinen” olut , jonka henki tiivistyy hyvin tähän pohdintaan: Jyväskylän katuskeneen loihdittu kesäinen, reilusti humaloitu Golden Ale. Jos on kuuma ja janottaa...

Jyväskylähän tunnetaan Suomen räppipääkaupunkina, jonka vahvuuksiin luetaan myös vahva katutanssikulttuuri ja sen moniosaajien laaja verkosto. Payback Jamit on yksi kansallisen break dance –porukan perinteikkäistä näyttämöistä ja pyöreiden vuosien kunniaksi oman oluensa kiistatta ansainnut.

Payback Jam, katutanssitapahtuma täyttää 10 vuotta


Eipä siinä, pienet makustelut tiskillä, siirtyminen sokkeloisen ravintolan takakammariin ja pöydän ääreen pohdiskelemaan. Naapuripöytään tuodut burgerit saivat aikaan kateellisen näläntunteen, mutta tällä kertaa pitäydyttiin pelkässä oluessa…

HIISI X TUFF! Payback Jam
HIISI, Jyväskylä / Golden Ale / 5,7% / Pisteet: 35/50
Samea, kaunis olut. Tuoksu greippisen kukkainen, raikas ja hedelmäinen. Maultaan mainio, tasapainoinen, melko runsas ja toimiva. Alkuun sitrusta, hieman mäntyä ja kukkaista otetta. Lopussa hieman mausteista terää ennen greippistä loppurutistusta. Suussa mukavan pyöreä, pehmytkin. Loppuliultaan kirpakan katkera, ehkä hieman kukkainenkin. Oivallinen, ronskimmin humaloitu, apamainen Golden Ale.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti