tiistai 2. elokuuta 2016

Top Fuel Lab Genious Porter

Toppii fuulii..

“Ykkösluokan polttoainetta kotimaisille olutmarkkinoille valmistava Top Fuel Beer Company on yksi pienpanimokenttämme oman tien kulkijoista. Vuonna 2014 perustettu panimo on pieni, mutta kunnianhimoinan, mikä näkyy erityisesti runsasmakuisissa, kompromisseja välttelevissä oluissa. ”More is more” pätee etenkin maun puolella ja nämä raa’alla käsivoimalla valmistuvat oluet ovatkin löytäneen paikkansa olutharrastajien sydämistä.” –Juomien Suomi

Top Fuelin olutta näkyi etsiytyneen myös Jyväskylän keskustan Alkoon, joten pitkään mielessä ollut Lab Genious Porter lähti empimättä matkaan. Lohjalaispanimo tosiaan luottaa tekemisissään rehtiin rock-asenteeseen ja sen laitteistokin on naputeltu kasaan korkeimman omakätisesti. ”Automaatio” kuuluu olevan verstaalla lähinnä vitsin aihe ja hifistely on muutenkin jätetty nurkkaan pölyttymään: ajatuksena on tehdä rehtejä, trendeistä välittämättömiä, oman mielen mukaisia oluita, joista ei makua ainakaan jää puuttumaan. Lähtökohta toki kuulostaa jo hieman kuluneelta korulauseiden ketjulta, mutta Top Fuelin kohdalla siinä kaikuu ainakin omaan korvaani aito ja rehellinen tunnelma.
Dr. Kay Nine:“Lab Genious is a smooth and velvety take on the traditional porter style. Huge wafts of chocolate and creamy vanilla massage the senses and climax into bitter espresso and roasted nuts. Now fetch me a pint you silly human being”.
Top Fuel Lab Genious Porter
Tummanpuhuva, todella ruskea olut kauniilla vaahdolla. Runsas tuoksu on limppuisen maltainen, paahteinen, hiven korventunutta sokerisuutta sekä etäinen vaniljan tuulahdus. Syvä, tumma ja toimiva.

Maultaan olut on tuoksuaankin parempi. Paahtunut, ruisleipäisen maltainen tunnelma henkii myös mukavia kahvin sävyjä, mutta myös saaristolaisleivän pintaan paahtuneen siirapin makeutta. Vaniljaa, sopivaa katkeroa ja ehkä aavistuksen potkivaa mausteisuuttakin. Kohtalaisen runsas, syvä ja tumma kokonaisuus toimii ja vakuuttaa tasapainoisuudellaan. Ei yltiöpäisen raskas, muttei liian harvakaan.

Tuomio: Perusvarma ja vakuuttava porter Lohjalta.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti