tiistai 23. elokuuta 2016

Jopen / Cigar City Wayne’s World @ BrewDog Helsinki


Tulipahan mualaisenkin otettua ensikosketus jo ”iäisyyden” paikallaan seisseeseen BrewDog Helsinkiin. Aikataulusyistä hitusen kiireiseksi jäänyt visiitti ei esitellyt ihan mukavalta vaikuttanutta olutravintolaa etuovea, baaritiskiä ja sen edustaa laajemmin, mutta jäi kiinnostamaan syvempääkin seikkaulua silmällä pitäen. Perjantain alkuilta oli paikan päällä odotetun ihmistäyteinen, mutta sopuisasti tilaa antava iloisen puheensorinan täydentäessä tunnelmaa. Erityiskiitos tiskin takana häärineelle herrasmiehelle tyhjentävästä tarinoinnista valitun oluen taustoista ja muustakin jutustelusta. Heti tuli jotenkin kodikas olo kun läppä lentää eikä ruuhkasta huolimatta pidetä tarpeetonta kiirettä.

Brew Dogin hanatarjonta perjantaina 12.8.
Olin vähän odotellut josko tarjolla olisi kotimaisiakin harvinaisuuksia, mutta ”pettymyksekseni” seinän oikea puolisko puhui lähes yksinomaan toista kotimaista – aiemmin sillä viikolla pidetyn Stockholm Brewing Co.:n tap take overin rääppiäiset näyttivät jatkuvan ja mikäs siinä. Pienessäkin esillä olleen ruotsalaistuttavuuden tuotokset jäivät nyt kuitenkin testaamatta, koska syksyiseksi viilennyt lomailta ei sour-sävytteiseen iloitteluun oikein sopinut.

Harmillisesti paahdetta oli tarjolla vain tilanteeseen turhan jyhkeän RISin voimin, joten kompromissina sekä itseni että kaverin lasiin valikoitui hollantilais-jenkkiläistä yhteistyötä kutkuttavassa muodossa esittelevä Jopen / Cigar City Wayne’s World – rehdillä annoksella katajanmarjoja ja greipeillä (30kg/keitto) maustettu Golden Ale, jonka omintakeinen maku saa veikeän lisän setripuun läpitunkevasta raikkaudesta. Setrin käyttö jää kielimuurin (anteeksi surkea hollantini) vuoksi vähän epäselväksi, mutta sitä on joka tapauksessa ollut mukana kypsytyksessä. Sikarilaatikoita ja koipalloja valmistettavasta puusta tuskin on tynnyriä lähdetty vääntämään, joten olisiko To Øl Dangerously Close But No Cigarin tapaan kyse setripuulastuista. Makua puusta joka tapauksesta lähtee!

Olut on tehty Amsterdamin liepeillä Haarlemissa yhteistyössä Cigar Cityn pääpanija Wayne Wamblesin kanssa, joten nimiyhteys lienee sitä myöten selvä. Waynen maailma on olutta vasten tihrustettuna erikoinen, mutta kiinnostava. Cigar Cityä ei olekaan aiemmin itselleni vastaan tullut ja kyseessä onkin muistaakseni panimo, jota ei jo pelkän nimensä puolesta Alkon valikoimiin edes kelpuutettaisi.

Jopen, Haarlem, Alankomaat / Cigar City Brewing, Tampa, Florida, USA
Golden / Blond Ale
6,5%
Pisteet: 37/50
Alusta työntyy esiin tymäkkää setrisyyttä joka saa lopussa seuraa katajanmarjoista ja raa'an greippisestä purevuudesta. Hieman hedelmää ja yleistä makeutta nousee esiin lämmetessä. Mielenkiintoinen, potkiva ja monipuolinen kokonaisuus. Loppujen lopuksi jopa hitusen rusinainen tai toffeinenkin. Hyvin, hyvin mielenkiintoinen, tasapainoinen ja miellyttävä esitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti