tiistai 13. syyskuuta 2016

Kimito Brewing Arcipelago Pale Ale

Uusi tuttavuus Kemiöstä.
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Kimito Brewing, Kemiö, Suomi

Keväällä toimintansa aloittanut Kimito Brewing vahvistaa Kemiönsaaren seudulle parin viime vuoden aikana noussutta kyläpanimokeskittymää. Panimon perustajiin kuuluva Jonas Sahlberg esitteli Kimiton minulle ”modernisti junttina panimona, jonka tavoitteena on valmistaa mahdollisimman hyvää kemiöläistä olutta”. Harrastusmuotoisesti pyörivä toiminta palvelee ensisijaisesti lähialueen markkinoita, mutta kesän mittaan kemiöläisväriä on näkynyt myös Alkon valikoimissa.

Arcipelago Pale Ale oli ensimmäinen pitkäripaiseen saatu olut ja se kuuluu Alkon tilausvalikoimaan. Yhytin pullollisen matkaani pikaisen etelänreissun yhteydessä. ”X marks the spot”  kuuluu vanha sanonta ja punaisella ruksilla tehostettu pullo erottautui Stockmannin myymälän hyllystä selvästi edukseen. Etiketissä haaleammalla painettu mustavalkoinen valokuva on kuuleman mukaan tilannekuva saaristossa seilanneelta salakuljetuslaivalta, ruksi taasen kuvaa ”jotain kiellettyä”. Hauskaa symboliikkaa.

Magnumilla, Chinookilla ja Challengerilla humaloitu pale ale on allekirjoittaneen ensikosketus nuoren panimon makuihin ja mikäpä sen parempi paikka tutustua aiheeseen kuin kesämökin terassilla avautuva keskisuomalainen järvimaisema.

Kimito Brewing Arcipelago Pale Ale
Meripihkainen, keskirunsaalla ja kestävällä vaahdolla kruunattu olut. Tuoksu on pyöreän hedelmäinen - tuoretta trooppisuutta sekä kuivatumpaakin tunnelmaa löytyy mukavasti, mutta mukana on sekä mausteista potkua kuin melko runsasta maltaisuuttakin. Aika jämäkkä kokonaisuus.

Maultaan tuoksun linjoilla: voimakas humalointi kohtaa runsaan maltaisuuden. Greippiä, persikkaista hedelmäisyyttä, hiven pihkaa ja ananasmaista tunnelmaa. Maltaalla on greippisen purevassa yleiskuvassa kohtalaisen runsas rooli vaalean leipäisen, kuivakakkuisen esityksen muodossa. Runkoa siis löytyy, mutta runsautta ei onnistuta aivan 100-prosenttisesti hyödyntämään. Ehkä visio pääsisikin parhaiten oikeuksiinsa hieman vahvemmassa kerhossa, jossa hyvin esillä oleva maltaisuus saisi ehkä vähän lisää pyöreyttä olemukseensa. Omaan suuhun kuitenkin miellyttävää vaihtelua puhtaisiin aromitykityksiin.

Tuomio: Mukavan pureva, runsaan maltainen APA Kemiöstä.

Pisteet: 33/50

1 kommentti: