tiistai 27. syyskuuta 2016

Solita Intohimo Passion Pale Ale

Juhlavaa olutta
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi
  • Muuta: Solitan 20-vuotisjuhlaolut

Tuopillinen blogin Jouni laitteli loppukesästä postia, tällä kertaa firmalahjus mielessään. Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayrityksenä tunnettu Solita juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia ja valmistutti sen kunniaksi oman oluen. Varsin esimerkillistä toimintaa, ettenkö sanoisi! Solita rahoittaa myös Jounin olutharrastuksen, joten onkin osuvaa, että mies pistettiin vastineeksi lähettämään olutta myös blogikollegoilleen.

Firman 20-vuotisjuhlaolut on valmistettu Tuusulassa Maku Brewingin toimesta, jolle Solitan olutkerho antoi vapaat kädet muutamalla vaatimuksella höystettynä. Koska intohimo on yksi Solitan vahvoista arvoista, valikoitui reseptin täydentäjäksi sen englanninkielinen serkku, passion-hedelmä, joka ironisesti kärsimyshedelmänäkin tunnetaan. Muita vaateita olivat helppo lähestyttävyys ja lakiteknisesti helpompi alle, 4,7%:n vahvuus, joiden pohjalle lopulta rakentui passionmaustettu, Jarrylolla, Citralla ja Nuggetilla humaloitu APA: Solita Intohimo Passion Pale Ale.

Nyt käsittelyssä oleva olut on ensimmäinen Makun linjastolta kohtaamani etikettitölkkiolut, jolla tässä tapauksessa tarkoitan laajenevaa trendiä käyttää oluttölkeissä pulloistakin tuttuja, liimattavia etikettejä. Tämä mahdollistaa myös tölkkitavaralle joustavamman muuntautumiskyvyn, kun samaa kuviota tietoineen ei tarvitse painaa miljoonaan tölkkiin. Sen kuin printtaa sopivan määrän etikettejä, aivan kuten pullojakin koristeltaessa. Kun nyt pakkausta kerta sivuttiin, on hyvä mainita että etiketin ulkoasusta järjestettiin Solitalla sisäinen kilpailu, jonka voittajaksi valikoitui Pyry Mäkäräisen esitys.

Henkilökunnan, yrityksen edustuskäytön ja muutaman blogistin lisäksi olutta päätyi tarjolle myös muutaman anniskelupaikan tarjontaan, mutta tässä vaiheessa hanat lienevät jo ehtyneet.

Solita Intohimo Passion Pale Ale
Informaatiota...
Vaalea, kullankeltainen olut runsaalla, runsaalla vaahtokerroksella. Tuoksu on runsaan aromaattinen, raikas ja vaalean hedelmäinen sitrusmaisin teesein. Mukana on myös kevyttä mausteisuutta ja viljavaa maltaisuutta, mutta myös jotain erityistä luonteikkuutta antavaa. Ehkä jokin vaalea, makean hapan puutarhamarja voisi olla kyseessä. Kevyesti lämmettyään olut antaa vinkkejä myös hyvin ohuesta karamellista ja passionmainen hedelmäkin pääsee esiin. Ei kovin voimakkaana, mutta tunnistettavana kuitenkin.

Maultaan varsin bueno. Kepeä kesäolutmaisuus on käännetty selkeäksi vahvuudeksi ja tuoreen sitruksenkuorinen, greippinen purevuus pyyhkii suun puhtaaksi kevyen, hivenen viljavan, enteilevän toffeisen mallasrungon asettuessa lähinnä tukemaan taustalla raikasta kokonaisuutta. Lopussa greipin kaverina kevyen mausteista potkua, alkupuoliskon nostaessa esiin intohim… passionia sekä kevyesti muutakin trooppisuutta. Jotain tässä on, mutta sanoiksi en sitä puetuksi saa. Se saattaisi viitata kesäiseen raparperiinkin, muttei aivan siinä tykeimmässä vahvuudessaan. Pientä, mukavaa ja leikittelevää happamuutta kuitenkin. Oikein hyvä, oikein kaunis.

Tuomio: Kepeä, mutta pureva ja runsasmakuinen olut täynnä intohimoa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti