perjantai 23. syyskuuta 2016

Founders Devil Dancer Triple IPA

Dance with the devil...

Melko hyvää näkyvyyttä Suomessakin jo jonkin hetken saanut Founders jatkaa rynnistystään Alkon hyllyviidakossa. Maahantuojat ovat viimeisen vuoden aikana aktivoituneet laajalla rintamalla ja näin tilausvalikoimaan on saatu hyvä kattaus harrastajapiirejäkin puhuttelevia tuotteita. Alkon valikoimasta on tullut osin jopa mielenkiintoinen.

Jyväskylän keskustan myymälä on kunnostautunut tilausvalikoiman esiintuomisessa mielestäni mallikkaasti. Hyllyyn nousee usein mielenkiintoisia uutuuksia, joihin lukeutui myös esittelyssä oleva triple IPA: Founders Devil Dancer. Michiganilaispanimon kesävalikoimaan kuuluva olut herätti mielenkiinnon välittömästi. Kaksitoista prosenttinen, kymmenellä lajikkeella kuivahumaloitu monsteri joka puree 112 IBUn voimin. Näissä lukemissa piilee myös vahva ylilyönnin uhka ja kieltämättä olut vähän hervottoman, epätasapainoisen kuvan itsestään jättikin. Paholaisen tanssi on luonnollisesti tämän vuoden erää ja omassa pullossani seisoo Bottled on: 05/10/16.
When you dance with the Devil, the Devil don’t change. You do. Massive in complexity, the huge malt character balances the insane amount of alphas used to create it. At an incredible 112 IBUs, it’s dry-hopped with ten hop varieties.
Founders Devil Dancer Triple IPA
Meripihkainen, runsaasti vaahtoava ja samea olut. Tuoksu on karamellisen maltainen, sitrushedelmäinen, trooppinen ja yrttinen. Myös vahvuus on esille melko selkeänä, joskaan ei puhtaan alkoholisena katkuna. Aika töpäkältä joka tapauksessa vaikuttaa.

Myös maussa vahvuus tuntuu, mutta tarjolla on onneksi muutakin. Karamellinen, kevyen keksinen maltaisuus on soljuvaa, monitahoista ja runsasta, greippisen purevaa ja yrttistä, trooppisen tuulahduksen sävyttämää humalointia kauniisti tukevaa. Hedelmäisyys kietoutuu maltaan tahdissa jopa rusinaiseksi, pehmeäksi ja vietteleväksi, mutta kokonaisuus jää jotenkin keskentekoiseksi - lähinnä esiin työntyvän alkoholin lämmön ja hienoisen katkun vuoksi, mutta melko raskasta tekoa olut tuntuu olevan muutoinkin.

Suutuntuma on tahmaava, sopivan soljuva ja nielua lämmittävä. Jälkiliuku on pitkä ja mukavan katkera.

Tuomio: TIPA, joka tuntuu TIPAlta eli vähän hervoton ja "vahva" olemus hallitsevat peliä. Silläpä ei nyt täysin iske.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti