keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Stadin Panimo Städtchen Oktoberfest Märzen

Syystunnelmia Stadin tapaan...
  • Tyyli: Oktoberfest / Märzen
  • Alk.%: 5,3
  • Panimo: Stadin Panimo, Helsinki, Suomi

Oktoberfest-tunnelmointi kuuluu syksyyn ja tänä vuonna on ollut mukava huomata, että Alkossa on hypätty tuohon junaan männävuosia hieman reippaammalla asenteella. Oluinahan nämä eivät sieltä omasta suosikkipäästä varsinaisesti ole, mutta niihin sitoutuu tiettyä syksyn tunnelmaa ja symboliikkaa. Ja kyllähän kunnon lager aina sopivassa välissä ihan hyvää tekee, kuten vaihtelu nyt yleensäkin.

Saksalaisten klassikoiden seasta löytyy myös muutama pohjoisempi juhlajuoma, joista Stadin Panimon virtaviivaisesti asustettu Städtchen Oktoberfest Märzen vaikutti ostosreissulla kiinnostavimmalta. Ardehan tuossa aiemmin ehti jo tarinoimaan, että kyseistä olutta on myyty ravintoloissa ihan StaPan Märzeninäkin. Onhan se ehkä sujuvampi tiskillä suustaan lurauttaa. 

Stadin Panimo Städtchen Oktoberfest Märzen
Puumaisen punertava, ruskea olut suht kevyellä vaahdolla. Tuoksu on voimakkaan maltainen, hieman leipäinen, kevyen keksinen ja konvehtimaisen hedelmäinen. Sivulla yrttiä, pääväreiltään hieman makea, mukavan maltainen.

Maultaan miellyttävä, maltainen, hedelmäinen mutta lopussa myös kuivuva, kevyen yrttinen. Keksimäistä mallasta leipäisellä reunuksella, hieman kypsää hedelmää, hentoa sitrusta, runsasta tasapainoa. Kauniisti hallittu, suht runsaanmakuinen ja toimiva kokonaisuus. Odotettua aavistuksen tummempi makutunnelmaltaan, mutta toiminee juuri sen vuoksi oivallisesti.

Tuomio: Monipuolinen märzen leipäisen maltaisuuden, hedelmien ja kevyen katkeron voimin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti