perjantai 30. syyskuuta 2016

Kimito Brewing Mandarina Vehnä

Pääsiäisen värejä, kesän tunnelmia...

Kemiössä on tosiaan polkaistu Alkotaivalkin iloisesti käyntiin ja tilausvalikoiman Archipelago Pale Ale sai seurakseen laajempaan jakeluun isketyn Mandarina Vehnän. Pilsner- ja vehnämaltaiden varaan rakennettu vehnäolut on nimensä mukaisesti humaloitu saksalaisten muodikkaalla ja toimivalla Mandarina Bavarialla. Lopputulos olikin odotetun puhutteleva.

Etiketissä on taas tarjolla vanhaa saariston salakuljetuskulttuuria, tällä kertaa iloisen keltaisen ruksin alla. Kuvaan nostamani satsumat eivät olueen liity millään tapaa, mutta sattuivat olemaan sopivan värisiä ja lähimpänä mandariineja olevia hedelmiä, joita kotoa löysin. Vaikka eihän se mandariini sen enempiä tähän kemiöläiseen olisi edes liittynyt…

Kemiöläinen on saanut kehuja osakseen myös muiden blogistien (Mushimalt, Keikyblogi, Reittausblogi) toimesta ja onpa se nähty myös Marttapiirien illallisriennoissa.

Kimito Brewing Mandarina Vehnä
Hailakan keltainen, samea ja miedosti vaahtoava olut. Tuoksu on miellyttävän vehnäinen, hedelmäinen ja sopivan voimakkaan sitruksen sävyttämä. Kevyttä mausteisuutta, raikasta ja seesteistä tunnelmaa.

Maultaan olut on hyvin kesäinen, tasapainoinen ja virkistävä. Vehnää, haaleaa banaania, runsaampaa hedelmää ja sitrusmaista purevuutta, joka viimeistelee puhuttelevan kokonaisuuden kauniisti. Tapviitosmaista tykittelyä ei tällä kertaa ole tarjolla, vaan olut luottaa hienosti omiin vahvuuksiinsa tarjoten ylilyövän parfyymiaromaattisen tunnelman sijaan hyvin toimivan, pirteän ja huolitellun elämyksen. Tässä olisi kesähelteille miltei lyömätön terassiseuralainen, joka ei jätä kylmäksi näin syksymmälläkään. Ajan kuluessa esiin nousee myös hienoista, ehkä neilikkaan viittaavaa mausteisuuttakin, joka lienee ollut matkassa koko ajan, mutta sen huomaamiseen meni hetki... Nice!

Tuomio: Hedelmäinen, sitruksinen vehnäolut Kemiöstä.


Pisteet: 35/50

1 kommentti:

  1. Loisto kamaa, ehkä hieman napakampi humalointi vielä parantaisi hyvää entisestään. Toivottavasti tätä saa myös ensikesänä.

    VastaaPoista