keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Stockholm Brewing Co. & Beerbliotek Golden Sour

Golden Sour...
Taannoiselta Helsingin retkeltä matkaan tarttui myös ruotsalaisväriä. Olin astelemassa ulos sympaattisesta Pien –pienpanimo-olutpuodista, kun hoksasin kurkistaa lattialle asetettuun pahvilaatikkoon. Etiketistä sain jotenkin päähäni, että olut olisi jollain muotoa omenalla maustettu, sitä myöten happaman puoleinen session IPA, mutta eihän se aivan niin lopulta ollut. Sinne päin kuitenkin, kait.

Sillä tavalla hassusti nimetty Golden Sour edustaa mukavasti humaloitua hapanolutkantaa, joka ainakin monien verkkosivujen kategorioinneissa on lykätty Berliner Weissejen leiriin. Etiketti taasen sanoo että sourmashed IPA eli tarkempi tyylimääritys lienee sitten makuasia. Humalointi ja kenties mallaspohjakin on napattu IPA-maailmasta ja lyöty yhteen nosteessa olevan sour-buumin teesien kanssa.Olut on nähtävästi valmistettu Göteborgissa, vaikka nimen asettelusta olisi voinut toisin päätellä...
Sour Mashed IPA: Collaborations are an integral part of our brewing philosophy. We teamed up with our friends at Stockholm Brewing Company to create this hop inspired sour.
Stockholmalaisten (sori) tuotoksia on muuten alkanut näkymään Suomessakin jo jonkin verran ja kyllähän näitä moderneja länsinaapureita tänne ihan mieluusti tyrkylle ottaa.


Stockholm Brewing Co. & Beerbliotek Golden Sour
Samea, keltainen olut niukalla vaahdolla. Seassa runsaasti muussatun omenan kaltaista muhjua. Eli etiketin luoma mielikuva  jatkaa eloaan… Tuoksultaan runsas, tuhdin greippinen, hieman trooppinen mutta myös omenaisen hapan. IPAa ja souria sekaisin siis.

Maultaan melko selvästi happamaan suuntaan liikkuva. Greippinen humalointi jää hieman jalkoihin vihertävän omenaisen, maitohappobakteerisen tunnelman alla. On siellä hieman hedelmää, lämmetessä mallaspuolikin pyöristyy hivenen makeaksi mutta melko ohutrunkoinenhan tämä on. Suoralta kädeltä en Berlineriksi varmaan heittäisi, vaikka paljon samaa kyllä löytyykin.

Tuomio: Pirteän hapan, rento sessiosour IPAn vivahtein. Näimmä sen näkisin. Nimi on huikea.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti