perjantai 16. syyskuuta 2016

Brekeriet Funkstarter

Funky one...
  • Tyyli: Saison
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Brekeriet, Landskrona, Ruotsi
Hyvin suuhun sopivaksi panimoksi osoittautunut Brekeriet hurvittelee mieluusti – tai pikemminkin yksinomaan – villihiivojen ja funkahtavien makuelämysten saralla. Tällä kertaa kaivoin esiin blogiguru Arden jopa Orvaliin vertaaman brettasaisonin, spelttiäkin ilmeisesti rungossaan kantavan Funkstarterin. Näpsäkkä nimi ja varsin mukava kokonaisuus vaikken ehkä aivan samaa elämystä oluesta saanut kuin mitä kollega pari vuotta sitten. 

Joka tapauksessa Brekeriet jatkaa hyväksi havaitulla linjalla ja tulee jatkossakin löytymään ostoskoristani tuotteen tai useammankin voimin.
This pale and slightly bitter farmhouse ale has a funky and fruity taste thanks to the secondary fermentation with brettanomyces yeast.

Brekeriet Funkstarter
Samea, aprikoosin oranssinen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa vaaleita hedelmiä, vehnäistä viljavuutta ja tallimaista tuulahdusta. Myös sitruksista happamuutta löytyy, samoin valkopippurista mausteisuutta. Jämäkkä, tasapainoinen ja syvä. Oikein hyvä.

Maultaan vähän suoraviivaisempi, ei ehkä niin puhutteleva kuin olisi toivonut. Hedelmäisyys jää melko valjuksi ja tunnelma on enemmälti kuivan mausteinen, viljavan maltainen ja lopussa sitrusmaisen pureva. Valkopippurista hiivaisuutta, alkuun vähän piilottelevaa tallimaisuutta, joka lopulta pääsee irti mukavasti. Avautuessaan maku antaa myös jännää, kukkaisan parfyymista aromaattisuutta.

Tuomio: Funky, muttei niin rytmikkäästi kuin olisi odottanut. Hyvä, muttei sarjassaan erityisesti mieleenjäävä. Näppärä saison sopivalla funkilla.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti