sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Alkon Pienpanimo-oluet 2018: Ruosniemen Mandarina Lomittaja

Ruosniemen Mandarina Lomittaja

Ruosniemen Panimon toimiva Lomittaja sai vuoden alkajaisiksi seuraa vahvemmasta, Mandarina Bavarialla humaloidusta versiosta. 6,3-prosenttinen sesoon tunnustaa nimensä mukaisesti humalalajikkeen mandariinimaista makumaailmaa ja on kokonaisuutena mukavan keväinen ja melko runsaskin esitys.

Olutta on kuuleman mukaan tehtailtu 2000-litran erä eli ihan kohtalainen määrä, joskaan ei maailman tappiin asti riitäkään. Keväällä olisi hyvä sauma saada tuoretta painosta liikkeelle, ehkä vähän rapeammalla ja kirpakammalla otteella varustettuna kumminkin.

Ruosniemen Mandarina Lomittaja
Hivenen punakka, samea ja keltainen olut valkealla vaahdolla.  Tuoksu on voimakas. Pirteää yrttisyyttä, mandariinimaista hedelmää, sitrusta ja saisonmausteisuutta vaalealla, vehnäisellä ja viljavalla pohjalla.

Maku toistaa sitä samaa eli on hyvä. Aika voimakas, samalla jämäkkä muttei raskas. Tuhti tujaus mandariinista, sitruksista kirpeyttä ja yrttistä otetta. Viljava runko on vaalea, kuiva ja vehnäinen - hyvän taustatuntuman antava. Lopusta löytyy mukavaa katkeron puraisua, melko voimakasta, valkopippurista mausteisuutta. Voisi olla kirpakampikin, mutta kyllähän tässä alkaa jo kevättä kaipaamaan.

Varsin mallikas suoritus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti