torstai 8. helmikuuta 2018

Garage x La Pirata Downfall

Garage x La Pirata Downfall

Paluu joulunajan sameisiin tunnelmiin. Espanjalaisduo Garage Beer ja La Pirata ovat heittäneet omat lusikkansa NEIPA-oluiden kehittyvään soppaan. Kataloniasta ponnistavat panimot kuuluvat maan moderniin kärkijoukkoon ja ainakin itse odotin paljon tältä kollabolta. Vähän karkeaksi kuitenkin jäi…

Keltaisen räväkkään etikettiin puettu Downfall on humaloitu (aromi ja 2x kuiva) Citralla ja trooppista menoa tursuavalla, kokeellisella AU035 (Experimental 035) –lajikkeella. WLP4000 Vermont Ale –hiivalla käytetty kokonaisuus onkin tutun samea, rumanlainen ilmestys, josta löytyy trooppista aromaattisuutta, mutta myös lopun kärkevyyttä.

Garage x La Pirata Downfall
Samea, haalealta ananashedelmäsmoothielta näyttävä, aika ruma olut valkealla vaahtokerroksella. Tuoksusta löytyy ananaksen sijaan havuja, greippiä ja sitrusta. Perusvarma, toimiva ja kehuttava kokonaisuus, josta löytyy niin aromaattista leikittelyä kuin syvempääkin muhevuutta.

Maku on tuoksua purevampi, hyvin greippinen, sitruksisen pirteä ja lopussa kevyen yrttinenkin. Havuja piisaa, enkä laske pois pientä pihkankaan otetta. Hyvin raikas, suussa hieman hiutaleinen, muhkea mutta kesäinen. Nyt muuten löytyy tuota ulkomuodon ananasta sekä keltaista luumua. Hiljalleen lopun karkeus paljastuu enkä erityisesti pidä tuosta piirteestä, vaikkei se ylettömän vahva olekaan.

Tuomio: Varman linjan NEIPA sieltä kärkipään kirijoukosta, josta tuo lopun karkeus sen hiljalleen tiputtaa.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti