maanantai 5. helmikuuta 2018

Töpäkkä Disco-DIPA: Wylam 45:33

Wylam 45:33
  • Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 8,4
  • Panimo: Wylam, Newcastle upon Tyne, Englanti

That’s Wylam, man… On nimittäin tiukkaa settiä. Newcastlessa operoiva panimo vakuutti vast’ikään mainion The Man Behind The Doorin muodossa, mutta tämä numerokoodattu ”multi speed Double IPA” korjaa kyllä potin pitkäksi aikaa. Samea Double IPA tunnustanee tuota modernia New England –näkemystä ja todistaa lajityypin potentiaalin siemaus toisensa jälkeen.

Amarillolla, Citralla ja Chinookilla humaloitu olut herkuttelee paitsi maistuvan makumaailman, myös mitä ilmeisen LCD Soundsystem –kytköksen kanssa. Etikettitaide, markkinakoneiston ”ambient psychedelic” –viittaukset sekä LCD:n 45:33-albumin kanssa täyskaimaksi osoittautuva nimikin tukevat tätä havaintoa ja ohjaavat oluennautiskelun taustamusiikkivalinnan avaruusäänien ja rennon psykeinstrun suuntaan. Homma toimii…

Wylam 45:33

Tasaisen samea, mehumaisen keltainen ja vaihteeksi hyvin kaunis NEIPA valkealla vaahdolla. Tuoksu on kerrassaan ihastuttava! Sitrus, curacao ja muut saman suunnan sävyt piristävät tuoreen trooppisen hedelmäsalaatin ylitsevuotavaa ihanuutta. Mukana on myös mäntyä, karamellisuuteen sekoittuvaa pihkaa sekä kevyttä yrttisyyttä. Hyvin trooppisessa komennossa edetään tunnelman ollessa varsin voimakas ja tuhdin tuntuinen.

Maku hieman suoraviivaista peliä, mutta sama tuoksun runsaus on edelleen läsnä. Sitrushedelmistä on käytetty osuvasti niin kuoret kuin hedelmälihatkin ja ne on upotettu trooppista eksotiikkaa puolillaan olevaan boolimaljaan. Drinkin koristeeksi tarjotaan havunoksaa ja loppurustiksesta vastuun kantaa lasinreunaan lohkottu greippisiivu. Runsas, silti pirteän hedelmäinen maku on mieltä hivelevässä iskussa ja tuo mieleen Stigbergetsin toissavuotisen GBG:n taian. Nyt on briteillä hyvä ote hommasta. Huhhuh!

Tuomio: Runsaan trooppinen ja täydellisyyden tiellä oleva humalapommi.

Pisteet: 44/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti