perjantai 23. helmikuuta 2018

Brew By Numbers 55/06 Double IPA - Galaxy Mosaic

Brew By Numbers 55/06 Double IPA - Galaxy Mosaic
  • Tyyli: Double IPA / New England DIPA
  • Alk.%: 8,2
  • Panimo: Brew by Numbers, Bermondsey, Lontoo, Englanti

Olutkauppa Pien aloitti rehdimmän maahantuontimarkkinoiden valloituksen ja blogistitkin huomioitiin Brew by Numbers –siksarin muodossa. Juon työtä käskettyä ja arvioita tipahtelee eetteriin epämääräiseen tahtiin. Aloitin tutustumismatkan kuusikon vahvemmasta päästä, syynä tähän tupla IPAn muita hieman kypsempi ikä. Ja Galaxy-Mosaic –tykitetty, samea DIPA sattui vain tuntumaan sopivalta aloitukselta.

Brew by Numbers nimeää oluensa numerokoodein, joissa toistuu selkeä logiikka. Asiaa on hieman avattu ao. kuvan muodossa. Sen perusteella meille selviää, että nyt maistelussa oleva olut on (55/06) Double IPA, joka on valmistettu järjestyksessään kuudennen Brew by Numbers DIPAn reseptin mukaan.

Numerokoodin salaisuus...
Panimon kotisivuilta löytyy paljon lisätietoa niin oluista kuin niiden jaottelustakin, mutta myös itse etiketit ovat mukavan informatiiviset. Niihin on painettu mm. tuotteen pullotuspäivä, mikä tämän DIPAn kohdalla on 20/11/2017. Muutaman kuukauden iästä huolimatta tuote on vielä varsin kovassa iskussa. BBE näkyy päivätyn neljän kuunkierron päähän pullotuksesta ja myös teksti Please drink fresh kertoo oluen tuoreleimasta.

Nopealla vilkaisulla muut humalapommit olivat tämän vuoden puolella pulloon sullottuja. Ainakin tämä jyhkeämpi pommi näkyy kestäneen pienen seisottamisen vallan mainiosti, eikä Pienen suunnitelma viileästä välivarastosta (saati seisotusajan minimoinnista) varmastikaan huono idea ole. 

Informatiivinen takakansi.
Brew By Numbers 55/06 Double IPA - Galaxy Mosaic
Haaleaa ananasmehua hedelmälihoineen päivineen. Sameaa siis on. Tuoksu tursuaa vaaleita hedelmiä. Ananasta, mangoa ja samansuuntaista mehumaisuutta muutoinkin. Hieman sitrusta, kiiviäkin.

Maku jatkuu mehumaisena, hieman sitruksisen kirpakkana. Lopussa on myös kevyttä mausteen potkua, jälkimaun ollessa selvemmän greippinen. Muutoin yleistunnelma soljuu muussatun mangon ja ananaksen merkeissä. Hyvin hedelmäinen, hyvin aromaattinen, hyvin runsas.

Tuomio: Hyvin hedelmäinen ja mehumainen (NE)DIPA.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti