keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Takatalo & Tompuri Kaski Tuplahumala Pils

Takatalo & Tompuri Kaski Tuplahumala Pils

Lakiuudistus on tuonut kauppoihin paikallisesti hyvin vaihtelevan määrän uusia tuotteita ja yllättävän moni pienpanimokin on jo jotain tarjolle ehtinyt saamaan. Virolahteilaisen maatilapanimon eli Takatalo & Tompurin tuotanto on ollut varsin suunmukaista, vaikka tähän saakka vastaan on tullutkin vain vanhan kaupparajan sisään mahtuneita tuotteita. Lakimuutoksen myötä paikalliseen olutmekkaan, Länsiväylän K-Supermarkettiin oli saapunut myös _oikeamman vahvuista_ pilsiä.

Lakiin punnerretun, pienen vähittäismyyntivahvuuden korotuksen suurimmat hyötyjäthän löytyvät juuri näistä Saksan suunnan lager- ja vehnäoluttyyleistä, minkä myös Tuplahumala kaikessa toimivuudessaan hienosti todistaa. Nimi viitannee panimon miedomman Kaski Pilsin suuntaan eli lieneekö tässä hieman runsaammin, jollei sananmukaisesti tuplasti, humaloitu ja vahvempi versio edellä mainitusta.

Lakialla aura maata kaivaa,
talveksi maan lepäämään laittaa,
hämärässä kuiskaa,
vielä kyntäkää,
koska kohta aurat nostetaan.
Pojat Takatalon ja Tompurin,
sadon olueksi muuttavat
ja tuplasti humalaa lisäävät.
Oluessa tässä,
maistuu humalan ikiaikainen,
tuplasti vahvempi,
tuumaavat esi-isät myhäillen.

Takatalo & Tompuri Kaski Tuplahumala Pils
Vaalea, olkisenkeltainen ja kaunisvaahtoinen Pils. Tuoksusta nousee runsas, tuoreen ruohoinen tuulahdus, jossa on varsin napakkaluontoinen rutistus mukana heti kättelyssä. Sen vehreys tuo mieleen myös taitettua kukanvartisuutta eli hyvää rutistusta vasten vaaleaa mallaspohjaa vaikuttaisi olevan tarjolla.

Ja onhan sitä. Tuore ruohoisuus nousee esiin heti oluen kaatuessa suuhun - fyysistä kosketusta tuskin ehtii edes tapahtumaan, kun katse etsii lumiselta pihamaalta ruohonleikkuria. Purevuus tehostuu loppua kohden melko rapeaksi, mutta ruohomatto levittäytyy tehokasta näykkäystä laajemmallekin, kokonaisvaltaisemmaksi vihersävyksi mikä toimii mielestäni hienosti. Vaalea mallasrunko tukee menoa lajityyppiin sopivalla hienotunteisuudella ollen lähinnä viljavan vaalea, aukottomasti toimiva kanvaasi tuoreen humalan iloittelulle.

Hieno ja runsasmakuinen Pils perusteesit hienosti tuntien, vehreää lisää sopivasti annosellen. Laatua, laatua. On hyvä!


Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti