tiistai 20. helmikuuta 2018

Mikkeller NYC X Thin Man Filthy Flow IPA

 Mikkeller NYC X Thin Man Filthy Flow IPA
Tanskalaisen maailmankiertolaisen New Yorkin toimisto rakentuu parhaillaan Queensiin, mutta ensiolut Mikkeller NYC:n lipun alla on jo ehditty julkaisemaan. Koska oma panimo on vielä hieman vaiheessa, lainattiin kapasiteettia Industrial Arts Brewing Companylta ja mukaan otettiin vielä Thin Man –panimon väki Buffalosta.

Vuodenvaihteen tienoilla julkaistu olut kostautui lopulta kiekkobisseksi, mutta tietty ”uusi panimo” halusi ottaa Yankeesin stadionilla pelatusta Rangers – Sabres ulkoilmaottelusta kaiken markkinahyödyn irti. Olut lanseerattiinkin uudenvuodenpäivänä Citi Fieldillä ja laitettiin jakoon muutamissa valikoiduissa anniskeluravintoloissa New Yorkissa ja Buffalossa. Näkyvyys oli Winter Classicin myötä siis taattu ja itse oluthan on NEIPA-tarjonnan kärkipäästä – kaukana kotoisan Karjalan Skoda Cup –gloriasta. Maailmanluokan tuote, helposti.

Samea makunautinto on humaloitu Citralla, Simcoella, Mosaicilla ja Galaxylla ja oli myös osana Mikkellerin kuukausittaisen olutpaketin helmikuun erää. Tätä joisi mieluusti useamminkin ja useammankin…

 Mikkeller NYC X Thin Man Filthy Flow IPA
Täysin samea, smoothiemainen, haaleankeltainen olut. Trooppinen tuoksu on täynnä sitruksen kaikkia mahdollisia sävyjä, vaaleaa hedelmäisyyttä sekä mäntyistä tuoreutta. Ylitsepursuavaa aromaattisuutta, tai oikeastaan mehumaisuutta...

Maku ratkaisee. Mehumainen, hivenen kirpeä, sitruksesta greippiin kulkeva, havukerroksen päälle ladotuin tropiikin hedelmin kyllästetty olut. Hyvin, hyvin aromaattinen, paikoin jopa parfymaattinen. Lopussa on maksimissaan keskirunsasta katkerutta. Juotavuus on huipussaan. Olut on raikas, hedelmäinen, miellyttävän nektarinomainen.

Tuomio: Laatu-NEIPA lajin mehukkaalta huipulta.

Pisteet: 40/50

2 kommenttia:

 1. Näistä selkeästi kansallisen monopolin, Pienen ja K- ja S-ketjujen hyllyjen ulkopuolelta hankituista oluista olisi kiintoisaa tietää ostopaikka. NEIPA on tyylihaarana ihan hauska siihen asti, kunnes jengi hoksaa, että miedohkoon screwdriveriin voi lisätä pisaran humalauutetta samalla lopputuloksella. Appelsiinimehun voi korvata osin greippi-, sitruuna- tai mangomehulla, väkevän osuutta ja tyyliä voi vaihdella, ja, voilá, variaatiota on syntynyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "...oli myös osana Mikkellerin kuukausittaisen olutpaketin helmikuun erää". ;)

   Alkuperä tulee aika usein jätettyä pois, yleensä vahingossa, joskus viitsimättömyyttä. Vähän jo senkin takia, ettei päivitystahti ole kovinkaan tarkasti reaaliaikaa seuraava eli tuote voipi olla jo nettikaupasta loppunut kun juttu tulee julki. :)

   Poista