sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Maku Chinook IPA

Maku Chinook IPA
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi
Makun pienpanimokattaukseen osaa ottanut West Coast IPA jäi talvi- ja kevätkiireissä kokonaan kokematta, mutta pt-kauppoihin rantautunut Chinook IPA napsahti ostoskoriin aikalailla ensikohtaamisella. Chinookilla sinkutettu kevätuutuus edustaa kauppatarjontamme vahvinta päätä eli on 5,5-prosenttisena jo ihan sopivan rungokas vähän humaloidummankin katsomuksen tekemisille. Sameasta aromi-IPAsta kun ei tällä kertaa ole kysymys.

Luotisuoraa katkerorutistusta ei kuitekaan ole tarjolla, vaan mallaspuolelta löytyy hieman tuntumaa pehmentävää kauramallasta. Rehdisti rutistava näkemys olisi ehkä tähän väliin toiminut paremmin, sillä melko matalilla hiilihapoilla edustava, kauralla pehmennetty kokonaisuus jättää kaipailemaan lisäryhtiä särmäpuolelle. Voisi hoitua ihan jo hiilihappotasoja viilaamalla. Nyt jää turhan pehmoiseksi ja se huomioiden liian vähäaromiseksi tai vaihtoehtoisesti tylsäpuruiseksi jotta iskisi täysillä.

Maku Chinook IPA
Kauniin ja kestävän vaahdon nostava, vaaleankeltainen ja kirkas olut. Tuoksu on aika kiva. Hyvin hedelmäinen, sitrus ja meloni ehkä selkeimmissä rooleissa havupuun katveessa. Runko ei isommin ole esillä, vaikka vähän pehmeää kauralisää siellä tuntuisi olevan. Meinaa sitä, että aromi ja rapeus hieman asettuvat raikkauden kustannuksella.

Maku on ihan kiva, ei niin toimiva kuin tuoksu. Hedelmäisyys on kivalla tasolla, samoin lopussa purevampi sitruksisuus ja havuisuus. Vaalea runko on kuitenkin turhan ”pehmeän” tuntuinen, etenkin kun hiilihapot ovat varsin matalalla tasolla. Terävin kärki ja riittävä raikkaus puuttuu, mikä on harmillista muutoin toimivien makujen äärellä.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti