lauantai 20. huhtikuuta 2019

Brewski x KCBC Catman Or Robin

Brewski x KCBC Catman Or Robin
  • Tyyli: Gose
  • Alk%: 4,7
  • Panimot: Brewski, Helsingborg, Ruotsi / KCBC, Brooklyn, New York, USA
Pulleista pikkupulloista ja hauskoista etiketeistä tunnistettava Brewski on yksi monista itselleni hyvin iskevistä ruotsalaispanimoista. Tällä kertaa on tosin pakko myöntää, että marjagose-leimaa enemmän ostopäätökseen vaikutti etiketin järjettömän hieno kuvitus. Okei, vähänhän se trikoisiin sonnustautuneelta Hedbergiltä ehkä näyttää, mutta sisältö on kuitenkin ylivedettyä mukahassuttelua huomattavasti toimivampaa. Ei pahalla, Sami.

Catman or Robin –olutta ei suinkaan ole tehty yksin, vaan kaveriksi on saapunut arvovaltaisia vieraita aina New Yorkista saakka. Kings County Brewers Collective (KCBC) ei itselleni juuri kelloja soitellut, mutta ilmeisen arvostetusta bushwickilaispajasta on nähtävästi kysymys. Panimon taustaa voi lueskella vaikkapa tästä Thrillistin artikkelista:

NYC's Best Brewery Is 18 Months Old and You've Never Heard of It


Supersankariolut on tosissaan vanhaankin kaupparajaan sopivaa Gosea. Mausteina siinä on käytetty mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa ja limeä eli varsin kesäisiä sävyvä sopii odottaa. Eikä se kyllä pöllömpi ilmestys ollutkaan.
They say everybody wants to be a cat. Because a cat is the only cat who knows where he’s at. So tell me, where is Robin? A Gose without a horn, makes you wish you weren’t born. But filled with blueberry, raspberry, strawberry & lime, even though it doesn’t rhyme.
Brewski x KCBC Catman Or Robin
Tulipunainen, marjaisan värinen olut. Tuoksu on mansukkaisen marjaisa, punaviinimarjaisen rapea ja hivenen hapan. Makeutta ei kamalasti ole, mikä on kiva juttu. Ei juuri kyllä happamuuttakaan, mikä ehkä vähän korpeaa.

Maku on syvän marjaisa. Mansikka antaa pehmeää makeutta, joskin riittävän hillittyä ilman hillomaista imelyyttä. Mukana on myös happamampia marjoja, kuten viinimarjaa ja kirpeää vadelmaisuutta sekä melko mietoa happamuuttakin. 

Raikas ja runsasmakuinen, ulkonäkönsä mukainen olut, jossa mustikka luo lähinnä syvyyttä punakalle yleisvärille, eikä lime revittele liikaa, antaen lähinnä kevyen sitrusksista pirteyttä matalahkon happamuuden ja suolaisuuden rinnalle. Runsasmakuinen, helposti kumottava ja toimiva kokonaisuus, jossa voisi pientä lisäsärmääkin ehkä olla. Ei silti isompia valittamisen aiheita.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti