Popup Gastro BarSeppälän Citymarket, Jyväskylä25.-30.4.2019klo 12-19.00 |
Seppälän Citymarketin
laajamittainen uudistus on nyt saatu päätökseen ja entisestään kohentunut
palvelutarjonta antaa hyvän syyn saapua paikalle vähän kauempaakin. Vaikka
sijainti on hieman etäinen kaltaiselleni ”toispaikkakuntalaiselle”, on se
edelleen suosikkimarkettini Jyvässeudulla ja ansaitsee erillisvisiitin aina
aika ajoin.
Remontin myötä myös
koko juomaosasto sai uuden, toimivan ja aiempaa selkeämmän ilmeen, eikä
olutvalikoima ainakaan heikentymään päässyt. Erityismaininnan ansaitsee
suosikki-Geuzejeni joukkoon kuuluvan Cantillon Gueuze 100% Lambic Bion
vakioituminen tarjontaan (8,95€/0,375l). Ruokapuolella kauppa on tunnettu
lähiruokavalikoimistaan ja nyt sieltä löytyy myös oma sushikeittiö, joka takaa
tuoreet tarjoamiset lajin ystäville. Keskiviikkona ennakkomaistettu pop up
–konsepti yhdisteleekin onnistuneesti nämä kolme mainittua taiteenlajia: oluen,
sushin ja lähiruoan.
Kutsuva olutosaston suuaukko. |
Osa Seppälän Citymarketin
juomaosastosta muuttuu tästä päivästä lähtien pop up -muotoiseksi Gastro Bariksi,
joka palvelee vappuaattoon 30.4 saakka. Kyseessä lienee maailman ensimmäinen
suomalaiseen ruokakauppaan rakennettu anniskelutila. Konseptista otettiin
löysät pois jo eilen keskiviikkona, kun median ja paikallisblogistien
edustajisto kävi tutustumassa sen ideaan ja antiin.
Yksin ei kauppias Vesa
Nurmisen ole bistroa tarvinnut pystyttää, vaan mukaan on saatu hyvä joukko aiheesta
innostuneita kumppaneita. Gastro Barin oluellisesta annista vastaa Hartwallin
ja Olvin lisäksi paikallispanimo HIISI, joka on oluen lisäksi tuonut myös oman
festaritiskinsä ilmettä elävöittämään. Gastro Barin ravintoloitsijana toimii ravintola-alan moniosaaja Olli Karvonen ja olutvalinnoista vastaa
luonnollisesti olutsommelier Maria Markus.
Pop upin olutelämyksiä. |
Kohennettua olutosastoa. |
Keskiviikon
ennakkoavajaisissa oli tarjolla paitsi talon omia susheja, myös Jukolan Juuston cheddareita ja Hakamaan Lammastilan nakkeja. Maria oli valikoinut
sushien kaveriksi Olvin Summer Alea, HIISIn Hattaraa sekä Lahden Erikois Vehnää, jotka kaikki osoittautuivat hyviksi vaihtoehdoiksi omilla
vahvuuksillaan.
Summer Ale oli ehkä omaan suuhun parhaiten sushien kanssa toiminut juoma ja se osui aika kivasti yksiin myös Hakamaan nakkien kanssa. Nakeille
ja juustoille erikseen valittu Olvin American Brown Ale oli niinikään hyvin
toimiva kaveri, joskin myös perinteisen brown alen potentiaali kävi maistelun
lomassa mielessä.
Pop up on tosiaan vain
hetken huuma, mutta innostuneesti konseptia esitellyt kauppias ei pidä lainkaan
haihatteluna, josko sama tehtäisiin myöhemmin myös uudestaan. Onkin
mielenkiintoista jäädä seuraamaan, kuinka idea otetaan muualla Suomessa vastaan
ja millaisia yhdistelmiä aiheen tiimoilta tullaan mahdollisesti näkemään.
Vaikka kyseessä onkin
vain viikon mittainen kokeilu, toimii se hyvänä jalansijan tunnusteluna
vastaavanlaisen toiminnan kehittämiselle jatkossakin. Aihe herätti selvää
kiinnostusta myös ruokaostoksia hoitaneiden asiakkaiden keskuudessa ja ravintolaseurueemme
saikin paljon ihmetteleviä katseita osakseen. Ja olihan se kieltämättä veikeää
nauttia olutta ja sushia ruokakaupan seiskakäytävällä muiden napsiessa kuvia
ostoskärryjensä suojista.
Lähilammas ja lähicheddar sopivan lähekkäin... |
Kyllähän sitä mieluusti pysähtyisi kauppareissun keskellä tällaisen annoksen äärelle. |
Koska lainsäädäntömme
ei mahdollista ulkomailta tuttua maistatustoimintaa, on kausiluontoinen
ravintolakonsepti kokeilemisen arvoinen idea. Pelkän kuriositeettikokemuksen
lisäksi anniskelumuotoinen maistelu toimisi hyvin mm. pienten maisteluannosten
ja eri ruokatuotteiden muodostamina kokonaisuuksina. Näin Marian kaltaiset
asiantuntijat voivat opastaa asiakkaita eri sesonkien herkkujen tai juhlapyhien
antimien sekä niille sopivien juomatuotteiden yhdistelyssä ja tarjota vinkkejä
juomavalintoihin entistä tehokkaammin. Mielenkiintoista nähdä, mitä tämä vielä
poikii.
Viikonloppuna Seppälän olutosastolla on myös pienpanimoedustajia kertomassa tuotteistaan, jolloin onkin kunnon annos oluttietoutta tarjolla.
Viikonloppuna Seppälän olutosastolla on myös pienpanimoedustajia kertomassa tuotteistaan, jolloin onkin kunnon annos oluttietoutta tarjolla.
Muutama sekalainen
nosto eiliseltä:
lammasnakki + mustapippuricheddar = aika bueno!
nakeissa on käytetty lampaan lisäksi vain yrttejä ja suolaa
”baarissa” tarjolla oleva Nuri on pullotettu tällä viikolla ja on maistotodisteen mukaan erittäin tuoreessa iskussa
olutvalikoima rajoittuu 5,5% tuotteisiin
sushi ei ole mun juttu, mutta tällä kertaa tuli santsattua huolella
käykää Hakamaan Lammastilan tilapuodissa ja ihmettelemässä paikan asukkeja, suosittelen lämpimästi
---
Paikalla oli lisäkseni samalla paikallislinjalla kyyditty Rolle Huurteisen puolelta. Rollen tarina löytyy tämän linkin takaa:
Vuosikausia ollut jo pysyvä anniskelutila Stockan Herkussa Helsingissä...
VastaaPoistaAch, okei. Onko tuo millainen konsepti? Rajattu alue hyllyvälissä vai miten se toimii? Liian kauan on aikaa kun viimeksi olen siellä käynyt, että voisi muistaa.
Poista