tiistai 9. huhtikuuta 2019

Laitilan Kellererbier

Laitilan Kellererbier
Laitilan kevätuutuudet toimitettiin näytille viime viikolla ja selvästi eniten joukkiosta kiinnosti tämä (valitettavasti) kertaeräksi jäävä, suodattamaton lagerolut, Kellelerbier. Samea, kuivahumaloitu, tasapainoinen pohjahiivaolut, jollaisia näkyy markkinoilla valitettavan vähän.

Uuden sadon Perle-humalin aateloidun kellerbierin eteen on nähty panimolla mukavasti vaivaa. Panimopäällikkö Ville Vilen näet seikkaili viime vuoden lopulla saksalalaisiin humalan kasvattajiin tutustuen ja tähän nimenomaiseen olueen sopivaa lajiketta etsien. Parahultaisimmaksi vaihtoehdoksi valikoitui Herr Hubert Kellererin humalatila, joka tarjosi mahdollisuuden myös oluen nimen kanssa leikittelyyn.

Pilsner ja Caramel Pale –maltaiden varaan rakennetussa kokonaisuudessa luotetaan kuivahumaloinnin aromaattiseen taikuteen, joten katkerolukemat jäävät sopuisan maltilliselle tasolle (28 EBU), sinne Kukko Hellesin (26 EBU) ja Kukko Pilsin (35 EBU) välimaastoon.

Laitilan Kellererbier
Kaunis, vaaleana ja kevyen sameana kaatuva olut jää runsaan, väritykseltään valkean vaahdon alle. Tuoksu on ihana, tätä haluan kesällä! Jalo, valloittavan tuoreen humalan tuoksu tarjoilee vehreää, yrttistä, kukkaisaa ja lehtipuumaista antiaan. Ehkä hiven vaaleaa hedelmääkin. Viljava mallas tukee kokonaisuutta hienosti. Selkeä ja erheetön aromi.

Makukin on hieno, hieman tuoksua kärkevämpi ja kitkerämpi. Hyvä lataus ruohoa, yrttiä ja heinikkoa, kevyttä valkopippuria, koivikkoa ja lisää heinikkoa. Viljava mallasrunko taustoittaa menoa varmaotteisena ja kepeän maistuvana. Jälkimaku on pitkä ja ruohoisen yrttinen... Onhan tämä kaikessa tuoreudessaan ja konstittomassa tyylikkyydessään taas hienoa tekemistä. Saisipa vakiotuotantoon.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti