maanantai 1. heinäkuuta 2019

Uiltje Mosaic Moustache

Uiltje Mosaic Moustache

Uiltjen siivekkäitä on näkynyt Alkon valikoimissa jo hyvänkokoinen joukko ja monin paikoin kehuttu Mosaic Mustache otti osaa toukokuun erikoserien tarjontaan. Ihan toimivaa tavaraa markkinoille tuuttaava hollantilaispanimo on jäänyt omalla kohtaa hieman turhankin vähäiselle huomiolle, joten mosaicoitu NEIPA oli senkin vuoksi syytä ottaa tarkasteluun.

Oma tölkilliseni näkyy purkitetun jo maaliskuun alkupuolella (13/03/2019) eli se oli toukokouun ensimmäiseen torstaiihn mennessä jo lähes kaksi kuukautta ”vanhaa”. Juontihetkellä summaan voi lisätä parisen viikkoa, mutta kohtalaisen tuoreena sen ääreen joka tapauksessa päästiin, vaikka moinen aika hitusen ylimitoitetulta tuntuu, kun tuote saapuu Suomeen Hollannista. Tuossa ajassa NEIPAkaan tuskin piloille menee, vaikka vähän siipeensä saattaa huippukohdillaan ottaa.

Minkäänmoiseksi spektaakkeliksi Mosaic Mustachea ei oikein voi ylistää, vaan sen osittain raskaat ja lässähtäneet hedelmätunnelmat jäävät aika kauaksi Olutkellarissakin viime aikoina maistelluista mestariteoksista. Ihan jees -tasolla siis edetään, mutta ei tämmöisillä oikeasti pitäisi olla mitään asiaa tarkoin varjeltuun ja varoen poimittuihin muutaman tuotteen erikoiseriin.

Pakkauspäivämäärä (jonka löytymisestä tietty isoa plussaa) tuli tarkastettua vasta maistelun jälkeen, joten sillä ei arvioon sen suurempaa psykologista vaikutelmaa ollut. Olut ei muuten vain oikein toiminut.

Uiltje Mosaic Moustache
Varsin kirkas, perus-IPAlta New England suunnan sijaan vaikuttava olut kauniilla ja hitaasti haperoituvalla vaahdolla. Tuoksussa yrttiä, vaaleaa hedelmää mango ja sitrus etunenässä. Sitrushedelmät vaikuttavat aika kypsiltä, osin mandariinisen pehmoisiltakin. Ei nyt ihan vakuuta, semmoinen lämpöisen lässähtänyt meno tuoksun perusteella.

Makukin on vähän semmoinen. Se on ihan OK, mutta lasissa on viime aikoina käynyt aika todella hyviä, huippuluokan verrokkeja, joille tämä ei pärjää alkuunkaan. Alku on kiva, lopetuksen suorempi greippikin toimii. Välimaaston vaalean trooppinen mango- ja passionhedelmäinen ote on myös aika kiva, mutta sitruksen kaverina oleva mandariini tuo turhaa, raskaan tuntuista ”pehmoilua” palettiin ja yrttisyyskin kitkeröityy tuossa mehussa turhan pisteliääksi nousevan katkeronkin jo koputellessa porstuassa. Ihan jees, ei sen enempiä.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti