sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Norjalaiset kesäsessiot: Lervig House Party & Easy


Rennot kotibileet, vai?
Etiketti kuvaa oluen syvintä olemusta hienosti.
Kesä on sessiojuomien juhlaa ja Pienen näytepaketista paljastuikin pari norjalaispanimo Lervigin taidonnäytettä. Nelipinnainen House Party on tyypitetty panimon toimesta Session Aleksi, kun taas hitusen rotevampi (4,5%) Easy kantaa mukanaan DDH Pale Alen mainintaa. Semisamea Session IPA se varmaan loppujen lopuksi olikin.

Toimivaksi, sosiaaliseksi törpöttelyolueksi tarkoitettu House Party on humaloitu Citralla ja Bru 1:llä. Sen vaalea ja sopivan kepeä runko on rakennettu  Pilsner-, Munich- ja Melanoidin -maltaiden varaan, eikä lopputulema lainkaan pöllö ole. Ei toki syvän mehukaskaan, kuten jotkut NE-liitteiset sessiotuotteet, mutta ei aina tarvitsekaan.

Easy sen sijaan luottaa nykypäivänä yleistyneeseen DDH-tunnelmointiin. Olut on kuivahumaloitu Mosaicilla ja Citralla – kahteen kertaan – ja tarjoaakin aika mukavan hedelmäistä ja aromaattisen särmikästäkin menoa. Esitys on varsin vakuuttava ja olut osuu House Party paremmin myös sinne omaan törpöttelyhermoon, vaikka päteviä tuotteita nämä kummatkin kyllä ovat. Maltaina Easyssä toimii Golden Promise, Munich, Pilsner sekä kaura ja vehnä

Lervig House Party

4,0% / American Pale Ale

We have long winters and short summers in Norway where we often daydream of being in an island paradise. But usually we just end up at a friend’s house party all night long… And what we drink is House Party - the super-clean malt allows the hops to give their juicy/tropical fruit flavours an unobstructed pathway to your palate.  It comes in a can, and it’s completely crushable.
Haalean vaalea, valkean ja kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksu on suht mieto, hedelmäistä humalaa, sitrusta antava. Ihan miellyttävä.

Maku on hieman runsaampi ja suht napakan sitruksinen, hivenen greippinen ja pitkään pureva. Mausta löytyy tuoksua runsaammin myös tropiikin hedelmää ja runkoakin vaikuttaisi olevan ihan sopivissa määrin kevyen keksimäisyyden vallitessa. Hedelmiin makumaailma kuitenkin painottuu, vähän yrttistäkin särmää vaikuttaisi olevan. Sessioitavaa tavaraa toimivassa paketissa.

Pisteet: 34/50

Lervig Easy

4,5% / Session IPA

We want you to enjoy our hops so we made this easy for you and loaded up with Mosaic and Citra. We complemented the hops with the best malts from the UK, and tons of oats to make the body nice and simple.
Vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Kevyttä utuisuutta, muttei nykytrendin mukaista sameutta kuitenkaan.

Tuoksussa trooppisuutta, sitrusta ja hentoa havuisuutta. Ehkä vähän yrttiäkin. Varsin toimiva, vaikkei yltiöpäisimmästä päästä runsaudessaan olekaan. Sopivan iisiä menoa.

Maku on aika jees. Osui hyvin törpöttelyhermoon, vaikka suht runsasta makumaailmaa näihin vahvuuksiin esitteleekin. Mukavaa juotavaa joka tapauksessa. Trooppinen lataus on melko tiiviin tuntuinen, silti kohtuu paljon itsestään antava ja toimiva. Mango, sitrus, aprikoosi ja ananas sieltä ehkä eniten esiin nousee männyn ja yrttisyyden tukiessaan etenkin maun loppupuolella. Lopetus onkin mukavasti nipistelevä, sitrussärmäinen ja pitkäluonteinen. Melkoisen vakuuttava esitys 4,5% vahvuuksiin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti