sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Marz Mo Mo Mo

Marz Mo Mo Mo
Chicagolainen Marzin kulttuuripanimo on itselleni uusi, mutta sitäkin maistuvampi tuttavuus. Vähän Northern Monkin Patrons-sarjan ja kanadalaisen Collective Artsin tapaisen idean varaan perustettu panimo nojaa visuualisesti värikkään ulkomuodon lisäksi modernin maistuviin olutsuuntauksiin. Sen tarkoitus on yhdistää ja osaltaan myös kultivoittaa kaupungin monipuolista kulttuurielämää ja toimia yhteisöllisenä kokoontuojana eri alakulttuurien välillä. Panimon nykyisissä tiloissa järjestetään myös konsertteja, näyttelyitä sekä muita kulttuuritapahtumia. Oluen lisäksi se valmistaa myös mm. kombuchaa ja matéa.

Mo Mo Mo on tosiaan ensikosketukseni panimon toimintaan. Sen reseptiikka pohjautuu panimon kehuttuun Citra! Citra! Citra! Double IPAan, johon tripla-Mo:n  ainoana erona on Mosaicin käyttäminen kolmiportaisessa kuivahumaloinnissa Citran sijaan. Single hopattua olut ei kuitenkaan ole, vaan whirpooliin lykätty Cascade täydentää sopivasti humalakirjoa.
What if there were an alternate universe with an alternate Marz Community Brewing? And what if that alternate Marz decided to brew their Citra! Citra! Citra! recipe using a different flavorful hop? Well, we took a brief jaunt into that universe and came back to replicate our findings. We used the same grain bill as Citra! Citra! Citra! and replaced the eponymous hop with Mosaic. Three rounds of dry-hopping infused this bold DIPA with so much classic Mosaic flavors it may as well have come from another universe. And that universe’s greeting is “Mo Mo Mo!”
Marz Mo Mo Mo
Marz Mo Mo Mo
Sameahko, hedelmäisen keltainen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on varsin hedelmäinen, jännästi ananas etunenässä kulkeva. Mandariini, passion, mango... Siinä mehevät seuraajat yhdessä hennomman sitruksen kanssa.

Maku on aika mainio. Se on suht pehmyt, melko runsas, mutta myös kohtalaisen särmän omaava. Päävärinä toimii vähän kirpeämmän mandariinin, mangon ja passionin tahdittama, trooppinen hedelmäkokemus, jota sitruksinen, hienoisen yrttinen ja lopussa vähän greippinenkin rutistus tehostaa. Suutuntuma on mukavan runsas, muttei pyöreä ja makujen syvyys on varsin kattava, vaikkei raskaaksi koidukaan. Aika taidokkaasti kujeiltu kokonaisuus, joka kiehtoo siemaus siemaukselta enemmän. Todella hyvää!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti