perjantai 19. heinäkuuta 2019

HIISI Käre

HIISI Käre
  • Tyyli: Hefeweizen / Savuolut
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
Hehkuen juoksee, sateessa paukkuu //  jahdaten varjoi se hehkuu ja haukkuu //  väreis’ se värisee, taivaalla kärisee //  kunnes on nahat, kullattu rahaks.
Käre on melankolisen jäähdyttävä vehnäolut, ympärivuotiseen käyttöön. Sahtivaikutteet, kuten savu, kataja ja ruis viimeistelevät tämän metsäsuomalaisen janojuoman.
Ai että. Siitä onkin jo hetki kun on päässyt uuden hiisiläisen äärelle. Sahtimainen, katajanmarjalla maustettu vehnäolut ei lupaile perushefeweizenointia, mutta eipä tuo kieltämättä haittaakaan. On näes aika hienosti omaan makuhermoon osuvaa. Ruistahan ei raaka-aineissa* mainita, mutta kieltämättä sen makumaailmaa on mukaan silti saatu. Tätä pitää ottaa mökille mukaan.

*Raaka-aineet: vesi, vehnämallas, ohramallas, katajanmarja, humala, hiiva.

HIISI Käre
Ruskeanlainen, kohtalaisen vaahdon nostava olut. Tuoksu on varsin sahtimainen. Savun tuiverrus on mukavan maalaistunnelmaista, pirtin tulipesästä nousevaa ja katon rajaan nostettiin, koviin ruisreikäleipiin hienosti sekoittuvaa. Kevyttä makeutta, runsaampaa mausteisuutta. Runsas ja tunnelmallinen.

Maku toistaa tuoksua. Savu ehkä vähän hupenee mausteisuuden nostaessa päätään. Edelleen rukiista, nyt makeamman limppuisessa muodossa. Pehmyt, mutta rosoinen savuisuus sulautuu siihen hienosti... Riihiruis, se kuvaa tuota komboa todella hyvin. Katajaisuus antaa hyvän lisän lopussa korostuvaan mausteisuuteen. Makumaailman runsaus viimeistelee tunnelman eikä tässä voi muuta kuin nautiskella täysin rinnoin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti