tiistai 30. heinäkuuta 2019

Stadin Heller Keller & Modern Pils


Stadin Heller Keller
Stadin Modern Pils

Tässä on diipadaapan täyteisen kesän tuoksinassa jäänyt muutama ”arkisempi” olutarvio myös julkaisematta. Keväällä tuli käytyä nimittäin mm. Stadin Panimon kierroksella ja panimopuodissa, mistä mukaan lähti useampikin uusi tuttavuus. Toki jonkinmoista epäpyhää modernisointilinjaa liittyy näidenkin oluiden tarinoihin, sillä sekä Kellerbier että Pils ovat saaneet vähän uutta väriä makumaailmoihinsa perinteisempien sävyjen ohella. Mutta mitä tarkemmin? Sitäpä en tiedä kuin maun perusteella.

Isommin näiden kahden tuotteen taustoja ei näet oikein missään avata, mikä tiedonjanoisessa nykymaailmassa on todella sääli. Sen verran kuitenkin pinnistelin makumuistiani, että rohkenen väittää taannoin pohtimani Daddy Greensin valikoimissa olleen kellerin olleen juurikin Heller Kelleriä, eikä mitään olemassa olematonta Modern Kelleriä tai mitä nyt ikinä olin muka taululta lukenutkaan. Modern Pils taasen on vähän ruohikosta laajemmalle nouseva, mielestäni raikasta hedelmääkin lisänä tarjoileva ja oikeastaan hyvinkin toimivan kepeä lagerolut kesäkelejä silmällä pitäen.

Stadin Heller Keller

Kellerbier

5,3%

Vaaleanlainen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on hedelmäinen, vähän jopa tuttifruttinen. Yrttiäkin löytyy, samoin vaaleaa ja pehmyttä mallasta.

Maku toistaa tuoksua. Märän trooppinen, yrttinen ja keskirunsaan maltainen tunnelma toimii varsin kivasti, etenkin kun lopusta löytyy mukavaa napakkuutta. Vaalea mallaspuoli on pehmyttä ja keskirunsasta, mutta en tätä suorilta kelleriksi olisi arvannut.

Pisteet: 33/50
-----

Stadin Modern Pils

Pilsener / India Pale Lager

5,0%

Vaaleankeltainen, lähes kirkas ja valkeavaahtoinen olut.  Tuoksu on kepeän raikas, hedelmäinen ja havuisen yrttinen. Pilssiä uudenmaailman tuulahduksin siis. Aivan kuten oli luvattukin.

Maku toistaa tuoksua ja tarjoaa myös hivenen tutumpaa ruohoisuuttakin lopetukseen. Alku kulkee trooppisemmissa maisemissa vehreän yrtin seuraillessa vieressä. Runko on odotetun vaalea ja vähäeleinen. Kokonaisuus onkin aika hedelmäinen, kipakka ja raikas ilmestys. Miellyttävästi kesää kohti kurkottava olut.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti