maanantai 15. heinäkuuta 2019

Cloudwater Tastes Like Citra

Cloudwater Tastes Like Citra
  • Tyyli: Imperial IPA / Imperial NEIPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Cloudwater Brew Co., Manchester, Englanti

Citralla singlehopattu pilvivesiläinen herautti veden kielelle pelkän internetkuvajaisensa myötä, eikä pian tuota seurannut fyysinen kontaktikaan toivomisen varoja juurikaan jättänyt. Menneen kevään Mikkeller Beer Celebrationiin kohdistetun oluen ääreltä on kuulunut lähes yksinomaan ylistävää kehuskelua, johon on kieltämättä naurettavan helppo yhtyä.

Melko tuoreenakin tätä lopulta sai. Kihoskhista hankittu törppö oli purkitettu toukokuun alussa ja taisi olla omissa hyppysissä noin kuukauden kuluttua tuosta ajankohdasta mitattuna. Ei paha aikaikkuna mielestäni ja yksi hyvä todiste siitä, että verkkokaupasta voi saada hyvinkin tuoretta humalajuomaa haaviinsa.

Mutta mitäpä tässä enempiä höpisemään, ryhdytään mielummin kehumaan Cloudwaterin tekemisiä. Sen verran pitää vielä valottaa, että oluesta puhutaan mainospuheissa lähinnä Impearial IPAna, mutta pieni kuvio tölkin takana samentaa näkymäodotuksia kohtalaisesti: kuivahumalointia tuotteesta löytyy avokätiset 22g/l, minkä mausta ja ulkomuodosta kyllä huomaa.

Cloudwater Tastes Like Citra
Odotetun samea, mehukkaan vaalea ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on runsas, mehukas ja hedelmäinen. Meloni, ananas, sitrus, persikka ja mango. Syvä ja puhutteleva aromi.

Makukin toimii. Ja miksi ei toimisi, näitähän on helppo rakastaa. Hyvin mehukas, aromaattinen ja runsas, menemättä tunkkaisuuden suuntaan. Erinomainen humalamehu! Sitrusta kuorineen päivineen, mangoa, ananasta ja passionia. Ehkä vähän persikkaa ja hunajameloniakin. Lopussa pientä hopburnia, sitrukseen sulautuvaa greippiä ja passionia, jotka jatkuvat pitkälle jälkimakuun. Todella kivasti kutittelevaa ja pelottavan helposti kumottavaa... Erinomainen olut.

Pisteet: 43/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti