torstai 4. heinäkuuta 2019

Polly's Brew Grow, Deliver And Repeat

Polly's Brew Grow, Deliver And Repeat
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 7,2
  • Panimo: Polly's Brew Co., Flintshire, Mold, Wales
Kehuja osakseen kerännyt Loka Polly ehti jo vaihtaa nimensäkin, ennen kuin hitaana käynnistyjänä itsensä tunteva kellaristi sai painettua sitä Tilaa-nappia. Reilun vuoden verran harrastajien huulilla pyörinyt nimi joutui vaihtoon ruotsalaisen kivennäisvesivalmistajan (Loka) närkästyttyä uudehkon panimon turhan läheltä liippaavasta nimestä. ”Nehän lokaa meidän nimemme moisella hipsteripaskalla”, ei varmaankaan kuulunut ruotsalaisten tokaisi, mutta omaa brändiä halutaan ymmärrettävästi suojella. Jännä sinänsä, kun eri maissahan (ja aloilla) yritykset kumminkin operoivat.

Joka tapauksessa Loka Pollystä tuli sitä myöten Polly’s Brew Co., enkä rehellisesti sanoen muutosta edes keväällä noteerannut. Tämänkin oluen tilasin ajatuksissani ihan Loka Pollynä, vaikka nimi aika isolla Kihoskhin sivuilla lukikin. Ekuanotilla, Mosaicilla ja Simcoella humaloitu Grow, Deliver And Repeat onkin eräänlainen uudelleen nousemisen ilmentymä ja nimimuutosjupakasta eteenpäin katsova olut. Ja vielä varsin hieno sellainen.
Grow, Deliver, and Repeat is our three man manifesto stating that whilst our name may be different, our mission to make our beers better with every brew has not changed.
Ekuanot, Mosaic and Simcoe make up a behemoth of a hop bill in this all out smasher of an IPA. Goodnight, Loka Polly, hello Polly’s Brew Co.
Polly's Brew Grow, Deliver And Repeat
Kepoisan samea, runsaan ja kauniin vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, mehukas ja samaan aikaa sopivan kepeäkin. Se on toki runsas ja monipuolisen hedelmäinen, mutta myös tasapainottavan raikas ja pirteä.

Maku on hieno. Kohtalaisen mehukasta mangoa, aprikoosia ja sitrusta. Lopussa vähän särmikkäämpää greippiä ja yrttistä suoruutta, jotka jatkuvat pitkälle jälkimakuun. Runko on läsnä keskirunsaana ja menoa hieman tukevoittavana. Pyöreäksi en suutuntumaa luonnehdi, mutta tiettyä solidiutta tässä on. Silti suht pirteä, eikä mitenkään raskas. Ei ehkä sameimman suunnan mehukkuuksiin yltävä, mutta varsin hedelmäntäyteinen, aromaattinen ja erittäinkin maistuva IPA siitä huolimatta. Tai sitten siitä johtuen.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti