keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Wylam Scenarios For Disruption

Wylam Scenarios For Disruption
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 3,4
  • Panimo: Wylam, Newcastle upon Tyne, Englanti

Lahden Powered by Pien -kaapista löytyi myös tällainen small pale eli Wylamin 3,4-prosenttinen, sameanlainen APA. Vaalean Pilsner-maltaan lisäksi sen rungosta löytyy kaura- ja vehnähiutaleita sekä dextrinmaltaita ja chitmaltaita eli mallastettua ohraa hiutalemuodossa. Kaksi jälkimmäistä parantaa mm. oluen vaahdon pysyvyyttä ja vaikuttaa myös oluen tuntumaan.

Humaloinnissa on taasen käytetty keiton aikana Chinookia (käpynä) ja Mosaicia (käpynä) sekä kuivahumaloinnissa Columbusta (BBC), HBC 342:sta (T90), Azzacaa (BBC2) ja Centennialia (ITV). Tölkin kylki mainitsee myös Citran (käpynä), jota ei kuitenkaan panimon omilla sivuilla näy. Keittoon se varmaankin on sujahtanut, mikäli etiketin esittelyjärjestystä käy tulkitseminen.

Wylam Scenarios For Disruption
Samea, haalean vaaleankeltainen olut valkealla ja melko runsaalla vaahdolla. Tuoksu on alkuum melko mieto, mutta hyvin raikas ja sitrusvoittoisen hedelmäinen. Aromit edellä mennään, luonnollisesti ja aika avaa tunnelmia vähän saippuaisenkin hedelmäiseen suuntaan. Toimii.

Maku on hyvä, mutta taustalta ehkä vähän paistaa oluen kepoinen vahvuuslukema. Ei pahasti ja käytännössä rungoton, aromaattisen sameaan humalointiin nojaava oluttyyli eliminoi moisen heikkouden melko tehokkaasti. Mallasta ei siis mausta juuri löydy, vaan tunnelmat leijailevat sitruksen kuorisen pirteyden, vaalean trooppisuuden ja hennon tuoreyrttisyyden korkeuksissa. Lopusta löytyy vähän särmikkäämpääkin sitrushedelmäisyyttä ja siihen yhtyvää nipistystä. Aika hyvä!

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti